Nye takter

Skatteetaten tar pant i Kygos villa i Bergen – saksøker artisten for 15 millioner

Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, kreves for en ubetalt skatteregning i millionklassen av Skattetaten. – En misforståelse, sier Kygos talsperson.

Ifølge Dagens Næringsliv er Gørvell-Dahll saksøkt av Skatteetaten, som krever over 15 millioner kroner av artisten. Det er tatt pant i gigantvillaen hans ved Paradis i Bergen fordi Skatteetaten mener at han skylder skatt, skriver avisen.

Den storslåtte villaen i Bergen kjøpte Kygo for 41 millioner kroner tilbake i 2018. En talsperson for artisten mener det hele er en misforståelse.

– Det skyldes en misforståelse og forglemmelse fra vår side. Vår advokat har vært i kontakt med Skatteetaten, og vi håper å få ordnet dette så snart som mulig, sier Gørvell-Dahlls stefar og talsperson Jan Magnus Bjordal

Ifølge ligningstallene for 2020 hadde Gørvell-Dahll en inntekt på 46,2 millioner kroner og en formue på 103 millioner kroner. Han betalte 12,4 millioner i skatt. Både inntekt og formue krympet betraktelig fra toppåret 2019, da artisten tjente 77,4 millioner kroner og hadde en formue på nesten 133 millioner kroner.

Nyeste fra Dagsavisen.no: