Nye takter

Se bildene fra Bylarm 2021

Årets Bylarm er over, og nye stjerner er født. Metteson ble kåret til årets stjerneskudd, mens Bianca stjal showet på Bylarms siste dag.

Da årets Bylarm ebbet ut lørdag kveld sto en rekke artister igjen og skinte akkurat som de skal gjøre etter en festival som er skapt at nye stjerner skal oppdages. De tre konsertkveldene viser at om pandemien har tært hardt på musikklivet som bransje, så har den også bidratt til mye ny og god musikk, og til og med nye band som har brukt isolasjonstida godt. Da prisen Årets stjerneskudd ble delt ut til en av de ti nominerte artistene, var åpenbart juryen enstemmig.

– Blant de nominerte er det mange stjerner, men ingen har skutt ut på himmelen på samme måte som årets soleklare stjerneskudd, sa juryleder Malin Kulseth under utdelingen på Sentrum scene lørdag kveld, og utropte Metteson til vinneren av Bylarm og Norsk Tippings stipend på 500.000 kroner.

Metteson fra Moss, til daglig skuespiller ved DNS, ble kåret til Årets stjerneskudd under Bylarm. Her fra Bylarm-konserten på Blå.

– Årets vinner kom tilsynelatende ut av intet og har prestert å gjøre seg bemerket under en pandemi, og når han nå endelig har stått på scenen og spilt live under Bylarm ser det ut som han aldri har gjort noe annet. Musikken er eksplosiv, tekstene er direkte og finurlige, han leverer på hver eneste låt. Selv ikke en pandemi kan stoppe årets stjerneskudd, sa Kulseth.

Metteson kom kanskje ut fra intet i musikalsk sammenheng, men i fem år har bergenserne spesielt kunnet se 28-årige Sverre Breivik fra Moss som skuespiller på Den Nationale Scene. Selv var han ikke i Oslo og under Bylarm lenger da han ble kåret til Årets stjerneskudd, men på vei tilbake til Bergen og hovedrollen i teatrets storsatsing denne høsten, «Engler i Amerika».

Se Dagsavisens bilder fra Bylarm 2021 her:

En av de siste artistene ut på Bylarm var den ferske Oslo-rapperen Bianca, for øvrig også Urørt-finalist i 2020 med låten «Cold As Ice». Siden da har 18-åringen skiftet artistnavn fra Raw B til Bianca og havnet i stallen til SDKT Productions, som også huser Isah og Dutty Dior. Bianca tok Sentrum Scenes store plattform sent lørdag kveld med en selvsikkerhet langt mer erfarne artister kan misunne henne, og om hun ikke lenger kaller seg Raw mønstrer hun en udiskutabel og direkte råskap i møte med tekster og publikum som er påtakelig.

Bianca på Sentrum Scene fikk mye oppmerksomhet lørdag kveld under Bylarm.

Et like rått lysshow understreker skyggene som vi også legger merke til i tekstene, men selv i halvmørket har hun et scenetekke som lover godt for framtida og en vokal flyt som

imponerer og drar publikum med seg. Dette var utvilsomt hennes største konsert til dags dato, og en av hennes første, men vi mer enn aner at der og da ble framtida avgjort.

Bianca på Bylarm.

Les alle Dagsavisens artikler om Bylarm på musikksidene Nye Takter.


Se flere bilder fra årets Bylarm her:

Nagirčalmmiid stå igjen som et av de store Bylarm-øyeblikkene fra 2021. Det er en duo bestående av Sebastian Togstad fra Orkanger på gitar og vokal, og Vegard Anthonsen på trommer. De begynte å spille sammen av ren kjedsomhet på gutterommet under koronanedstengningen, og nå står de på Bylarm-scenen og leverer noe av det mest lovende vi har hørt på lenge. Togstad er en unik gitarist, også som stemningsfangende sceneartist.
Ash Olsen
Hannah Storm
Bianca på Bylarm.
Ylva
Hudkreft
Blodkvalt, Bylarm 2021.
Darkowa på Krøsset under Bylarm.
Bylarm
Agabas fra Trondheim på Bylarm.
Nedja, eller Nedja Bouzaida som hun heter, på Bylarm.
Nedja
Bylarm
Bylarm
Bylarm
Jon Anders Venger
Bylarm.
Jon Anders Venger
Bylarm
Bylarm
Bylarm
Bylarm
Bylarm
Bylarm.
Bylarm
Bylarm
Bylarm
Bylarm
Bylarm
Bylarm
Murder Maids
Ylva
Resa Saffa Park, Bylarm
Darkowa, eller Phylis Ama Boateng, er DJ-en som har tatt mikrofonen og scenen.


Alba August
Bylarm
Dragongirl