Nye takter

Plateanmeldelse: Malin Pettersen: «Wildhorse»: Utsøkt norsk country «made in Nashville»

Malin Pettersen har allerede etablert seg som en av de fineste countrysangerne i landet. Det nye albumet har alle verdens muligheter.

Dagsavisen anmelder

5

Malin Pettersen

«Wildhorse»

Die With Your Boots On

Malin Pettersen er en av hovedpersonene i den nye norske americanalinjen. Selv er hun ikke helt ny, siden det er 12 år siden hun først markerte seg med bluegrassgruppa Lucky Lips. Hun fikk Spellemannprisen i countryklassen for solodebuten «References pt. 1» i 2018.

###

Etter et mellomspill helt alene med «Alonesome» i fjor har Malin Pettersen vært i Nashville og spilt inn det andre albumet sitt med lokale musikere. Det er blitt et utsøkt uttrykk for hennes stilsikre omgang med sjangeren.

Fortsatt kan countrymusikken være noe undervurdert i kulturbildet, med sine umiddelbare beskrivelser av følelseslivet. Dette er fortsatt ikke kvantefysikk, men «Particles» her er ikke langt unna. Det er i alle fall en av de fineste sangene på albumet. Malin Pettersen legger seg i en nostalgisk klassisk countrystemning, samtidig som sangene blir framført med en overbevisning som er veldig nå. Dempede, stemningsmettede sanger om å finne sin plass i den store verden, uansett hvor den er.

Med sanger som «California» og «Arkansas» og tekster generelt tilpasset amerikansk terminologi får Malin Pettersen ingenting gratis i hjemmemarkedet. Derimot høres det ut som hun har gode forutsetninger for å følge etter Darling West ut i den gamle vesten, og konkurrere med de beste på bortebane.