Nye takter

Kveldsmusikk for meg og deg

Kim Myhr kommer med mer stemningsmettet musikk, godt egnet for ettertanke i en spesiell tid.

Kim Myhr & Australian Art Orchestra

«Vesper»

Hubro

Som komponist beskriver Kim Myhr prosjektet sitt som «orkestrert utforskning av 12-strengers gitar». Det er ikke gitarplater i vanlig forstand Kim Myhr kommer med. De som liker utagerende solospill, eller jingel jangel-12-strenger, får gå helt andre steder.

###

Her er det klanger og strukturer som hører like godt hjemme i samtidsmusikken som i jazzen, som aldri er vanskelige å høre på, men tvert imot lett å bli oppslukt av.

Kim Myhr nådde et foreløpig høydepunkt med «You|Me» i 2017. Et album som det skal innrømmes ble underrapportert om her i avisen.

Til gjengjeld har Sondre Lerche brukt et kapittel på dette i sin bok «Alle sanger handler om deg», der han beskriver ønsket om «å bli værende i det varme, glødende rommet som drømmes opp». «Vesper» har mer av dette, men på en annen måte.

Kim Myhr har opptrådt i en lang rekke forskjellige sammenhenger siden han fikk god omtale med gruppa Kilombo i 2004. Det forrige albumet var et samarbeid med den canadiske styrekvartetten Quatour Bozzini. «Vesper» er et bestillingsverk for Melbourne Jazz Festival i 2018, med Australian Art Orchestra.

På samme måte som Trondheim Jazzorkester, som Myhr har jobbet mye med, har disse en fleksibel besetning, etter hva anledningen krever. Her kommer de som et kammerorkester med blåsere, strykere og elektronikk, forsterket med Tony Buck fra improgruppa The Necks på perkusjon.

Les også: «Bob Dylan har kommet med en ny sang. Dette kunne vi godt ha vent oss til»

«Vesper» er et latinsk ord som beskriver tidlig kveldstid. Myhr beskriver innholdet på albumet av samme navn som musikk som passer når dagen begynner å falle til ro. Da det er lettere å distansere seg fra daglige gjøremål, bli oppslukt av musikken i seg selv, og tankene den maner fram.

Her er tre lange låter, med lange poetiske titler som åpner for større assosiasjoner, hvis man vil. Musikken har på samme måte lange partier som inviterer til stor ro, men også opprørende oppbrudd som skjerper sansene. «Vesper» er en time med en stemning som passer godt for en spesiell tid den ikke var tenkt for.

Mer fra Dagsavisen