Nye takter

Går Sigrid til topps?

Sett fra Norge knytter det seg ekstra stor spenning til presentasjonen av den britiske albumlista fredag. Sigrid kan gå rett inn på 1. plass med debuten «Sucker Punch».

Sigrid, 2018, Sigrid Raabe

Platelistene er fortsatt omfattet av stor interesse i Storbritannia når de offentliggjøres fredag ettermiddag. Allerede tirsdag kommer de såkalte «midweek»-prognosene, og her lå Sigrids «Sucker Punch» på 2. plass denne uka.

Førsteplassen tilhører enda et nytt album, «Everything Not Saved Will Be Lost» som er det femte fra gruppa Foals, men det var bare 2.000 eksemplar som skilte de to. Like bak Sigrid, på 3. plass kom Dido inn med sitt comeback «Still On My Mind».

Mest strømmet

Listeanalytikere er fullt opptatt med å utrede hva det innebærer at Sigrids album foreløpig er det som strømmes aller mest denne uka. Foals leder an i fysisk salg, men Dido marker seg mest med nedlasting. Sigrid gjør det også bra på singellista midt i uka, opp fra 32. til 23. plass med «Don’t Feel Like Crying», etter fem uker inne.

Vil være historisk

En norsk førsteplass på den britiske albumlista vil være historisk. Til sammenligning nådde a-ha 2.-plassen med sine tre første album på 80-tallet, mens Kygos «Cloud Nine» kom på 3. plass i 2016.

«Sucker Punch» er blitt svært godt mottatt av britiske kritikere. Nettstedet NME skriver at albumet setter en perfekt spiss på et to år langt framstøt, der hun har gjort omtrent alt riktig.