Nye takter

Store greier

Store P med stort album.

Dagsavisen anmelder

5

Store P

«Rommet»

NMG/G-Huset

Store P er en sånn rapper du vet hvem er med en gang der hans snakkesynger seg gjennom den ene fine sangen etter den andre. Det er svevende, melodisk, fengende og spennende. Hans album «Regnmannen» er en moderne klassiker, og det er vanskelig å toppe den. Men han gjør nå et forsøk, denne Petter Sundby som han heter.

Store P har også med seg Unge Ferrari på «Kombo» og Cezinando på bonussporet «Struttar som en struts». Dermed er tre av de som står bak den nye norske lyden samlet på samme album. For det er en del norske artister som har en melodisk tilnærming til hip hop. Ta avslutningen «Utro». for eksempel. Den lener seg i stor rad på kompet, mens Store Ps stemme blir et instrument også i melodien, ikke bare i flyt og rytme.

Det går mye i kropp, dop, å ha seg og damer her, og det hele er gjort på et vis som skaper både rødming og hodenikk. Ja, pute og hofter i skjønn forening liksom. I «Ao» er hele refrenget nettopp det. Lyden av, ja, det å ha seg. Et av høydepunktene her, «Nais Body» med A-laget samlet, er nok en hyllest av damer satt i nåtid med kameratelefoner og slagkraftige ord. Alt sett over ett et ganske så hypnotisk komp. med linjer som «Hun plager meg om dagen. Hun hater meg den uka. Hun raner meg for kuken». Og fortsetter i et refreng med «Dypt, dypt, dypt. Å, jeg går så dypt. Herregud jeg går så dypt». Ja, som sagt dette er puterap. Men når låtene er såpass overbevisende som de er, vel da er dette samtidig et heftig album som overbeviser fra start til mål.