Nye takter

Ikke helt «fine with it»

Billie Van nådde ikke helt opp på åpningen av Øyas tredje dag.

Billie van på Øyafestivalen.

5

KONSERT

Billie Van

Øyafestivalen, fredag

«I’m totally fine with it», synger hun på åpningsnummeret, førstesingelen fra hennes kommende album. Men Billie Van har visstnok gruet seg til dagens åpningskonsert på Øyafestivalens tredje dag. «Fy søren det her er helt sykt» utbryter hun til en folksom plen foran Vindfruen. 32 måneder har hun venta og gruet seg, men uten grunn, innrømmer hun fra scenen. «How can it be so hard», for å bruke Billie Vans egne ord.

Vindfruen tripper i et slør av pop, og med en kledelig puddel med frodig manke i bakgrunnen. Det er sprekt å urframføre så mange av låtene live, men så gir det også penger i kassa fra Tono med så mange oppmøtte. Det kommende albumet heter «Pure Emotions», og jovisst får en inntrykk av at disse låtene er rett fra hjertet.

Billie Van er mye glad i kor, og det har hun også her, et mannsterkt et, i kraft av musiker-mennene hun er omgitt av, deriblant sin vante Lipa-familie Mikhael Paskalev (bass) og Jonas Alaska (keys/gitar), samt Morten Myklebust (på vekslende kasse og elektrisk gitar), samt en dansk venn på keys og en langhåra på trommer.

Les også: Forbanna popmusikk

Det er mange menn på scenen, og tidvis kan koringen, særlig stemmen til Paskalev stjele noe av showet, for hovedpersonen, som innimellom ikke når toppene, og som kan bli noe skindrende. Energi og høyere volum hjelper ikke når stemmen ikke strekker til, og det kan bli noe masete. For hun er best når hun er mer nede. Det er også lenge siden sist Billie Van opptrådte live. Men på sangen hun skrev rett før hun trodde hun skulle bli dumpa, «Engaged», får hun endelig sceneplassen alene med sin kassegitar.

Uttrykket er ellers frisk og freidig, mens hovedpersonen veksler mellom strenger, tamburin og å selv sitte bak tangentene. Men backingbandet får litt vel mye plass. Billie Van kan gjerne få skinne litt mer alene, uten å behøve å heve stemmen.

Les også: Helt fint for Billie Van