Nye takter

Sterk Sol på Øya

Silja Sol tok Øya med til poplandet Bergen og landet galant på alle fire.

5

KONSERT

Silja Sol

Amfiet (Øya 2017)

Så fint å se at så mange har funnet helt hit til Bergen, holdt jeg på å si». En smørblid begenser smiler ydmykt fra Amfiet i øsende regn. For henne er dette bare en vanlig vårdag. «Dere er så fine og jeg føler meg så hjemme». Silja Sol Dyngeland er kjent for sin barnlige undringer over eksistensielle temaer som kjærlighet, livet og døden. Dette har vært gjennomgående fra debutalbumet «På Hjertet» fra 2014 og fjorårets «Væremeh». Hun har ikke akkurat lidd av skrivetørke, for tredjealbumet «Ni Liv» kom allerede tidligere i år.

Følg Nye Takter på Facebook her

Selvsikkert breier hun seg ut på den store Amfi-scenen, prydet av den rosa katten fra coveret i klona versjon hengende i bakgrunnen. Etter noe spraking fra det som trolig skyldes våt ledning, tar pop-karusellen til på andrelåta og tittelsporet fra «ni Liv». Med sin klokkereine vokal tar hun hele sletta i sin hule hånd, og med lydteknisk presisjon, åpnes dørene til det herlige poplandskapet. «E det nokke stemning her» synger hun i refrenget på «Stemning», til gjentatt jubel fra publikum. Det er første gang på lenge jeg har hørt en så god publikumsrespons på en balladelåt. Den mangetoppede krempopdrømmen toppes med krisebæret til slutt, «Dyrene». Eventyret stopper forhåpentligvis ikke her for SIlja Solm som sikkert kunne holdt på i mange timer til. Det ser i hvert fall sånn ut.

Nyeste fra Dagsavisen.no: