Nye takter

Full fyr i teltet

Young Thug laget fest i teltet på Tøyen.

Young Thug på Øya.

5

Young Thug

Sirkus (Øya 2017)

Han er kanskje den mest spennende artisten på Øya i år og forventningene var store da Young Thug skulle gå på i flukt med Migos som spilte på Amfiet. Rapperen som har Lil Wayne som sitt idol, fikk full pott og signerte med nettopp Cash Money og Lil Wayne. Etterpå ble de uvenner og krangelfanter, som seg hør og bør for rappere.

Det som kanskje har skapt mest furore i rapkretser er Thuggers lek med kjønnsroller og menneskers seksuelle legning. Puritanske hip hop-hoder vil snu seg vekk fra Young Thug der han kaller kompiser for baby og poserer i kjole på bilder.

Som rapper er Young Tug en spesiell type som ikke går av veien for å vise følelser. Han åpnet da også med tittelsporet fra «Family Don't Matter» til enorm jubel i teltet. Og der var det stappfullt, selv om regnet hadde gitt seg for en stund. Settet dreide seg rundt de tre siste utgivelsene, der kanskje særlig «Riri» var et høydepunkt. Når så Migos dukket opp ble det fart i sakene.

Les også: Alt klart for Øya 2017

Young Thug har enda ikke gitt ut noe ordentlig album, men trenger han virkelig det da? Etter konserten på Øya å dømme kunne de aller fleste stemme i på låtene. Med omtrent tre kvarter på scnen forsvant han like fort som han dukket opp og publikum måtte ut i regnet igjen.