Nye takter

Ikke enig med deLillos

Bare Egil Band er som vanlig ikke bare, bare.

Dagsavisen anmelder

4

Bare Egil Band

«Jo!»

Duplex

Hadde jeg hatt like stort skjegg som Egil Hegerberg skulle jeg humret i det. Det nye albumet til Bare Egil Band begynner med «deLillos og jeg er uenige». Uenigheten dreier seg om moralen i fjorårets Delillos-slager «Aldri epleslang», som omtalte en aktivitet som Egil angivelig tar avstand fra. Denne moralismen er imidlertid ikke konsekvent praktisert på albumet. «I kveld skal Tante Sofie dø» tar til orde for uskikkelig sivil ulydighet.

På tross av det uhøytidelige innholdet i sangene høres Bare Egil Band ut som et veldig bra band. Albumet er produsert av Øyvind Blomstrøm, med musikere fra hans tidligere band El Cuero, og enda flere medspillere fra instrumentalistenes innerste kretser. Flere av låtene kunne blitt helt akseptabel konvensjonell poprock, men dette er som kjent ikke Bare Egils agenda. Han bruker heller noen av landets beste ressurser på å lage sanger som «Bæsj i skjegget» og «Illeluktende mann på sykehuset i Kongsberg». Gøy så lenge de varer, og påminnelser om hvorfor Bare Egil også er stor for de minste.

«Oslo, du er dyr» har også potensial til å bli en hit i barnehagene. «Krydder» kunne blitt det, om den ikke omtalte både orgasmer og Bob Dylan. «Nedentil nix» er bare for voksne barn. Aller finest er tittelsporet «Jo!», en ordentlig protestsang, der ironien ikke er helt overbevisende. Kanskje Bare Egil virkelig mener det, denne gangen?

Spiller på Postkontoret i Oslo 4. mai, Papirhuset i Drammen 5. mai og Miniøya 11. juni.