Nye takter

Et stort hurra!

Et konseptalbum fra gatene i New York blir gjennombruddet for Alynda Segarra.

Alynda Segarra, bedre kjent som Hurray for The Riff Raff.

5

Hurray For The Riff Raff

«The Navigator»

Label

Hurray For The Riff Raff har blitt et kultnavn etter fem album som har etablert Alynda Segarra som en spennende ny folkesanger for vår tid. Nå har hun gått enda sterkere inn i samtiden, med et konseptalbum om ei jente (Navita, The Navigator) med puertoricans bakgrunn som vokser opp i New Yorks mindre bemidlede innvandrerstrøk, med alt det medfører av politiske implikasjoner i USA i dag. «The Navigator» har så sterke fellestrekk med Segarras egen bakgrunn at vi kan tro at mye av dette handler om hennes eget liv. Det høres i hvert fall ut som hun vet hva hun synger om.

Tidligere album av Hurray For The Riff Raff har vært i den mer tradisjonelle country/americana-tradisjonen. Nå er uttrykket mer variert, i historisk poprock-forstand, men musikken går også langt inn i latinamerikansk takt og tone, og har dessuten noen flotte større arrangementer.

Albumet begynner med Segarra som solist i et stort gospelkor, før hun er over i den slentrende «Living In The City», der «it’s hard, hard, hard», uansett hvor fint det høres ut når hun synger om dette livet. Slike sterke sanger med sterke tekster kommer om og om igjen hele veien. Jeg ser for meg en musikal eller en film allerede.

«I’ll do my best/Fuck The rest/Be something» synger Alynda Segarra følsomt før «Pa’lante» («fremad») vokser til et kamprop for hele den puertoricanske kulturen. «The Navigator» er et imponerende sterkt uttrykk for politisk popmusikk.