Nye takter

Myra alene på scenen

Lars Vaular kunne ikke komme - men rap-talentet Myra møtte sitt første Bylarm-publikum med stor selvsikkerhet

Myra alias Regina Tucker på Bylarms scene for første gang

«Hold an» med 22-årige Myra - alias Regina Tucker fra Bergen - er helt klart en av årets Bylarm-låter. Ikke på samme måten som Sigrid «Don't Kill My Vibe», som jo allerede var en verdenshit foran Sigrid Raabes første Bylarm-konsert i går. «Hold an» er en sånn låt, og en sånn artist, som smyger seg inn i hjernen og blir der permanent. Derfor var Myra blitt en av de Bylarm-artistene det knyttet seg størst spenning til å se på scenen - både fordi hun knapt har hatt konserter før, og fordi «Hold an» kom ut av det store intet i høst, som inntil helt nylig var den eneste låten noen hadde fått høre fra Myra. Hva mer har hun å by på? Det siste halvåret har hun flyttet til Oslo og opererer i studio sammen med gjengen rundt Lars Vaular.

På Bylarm fredag kveld møtte Myra Bylarm-publikummet for første gang - den første av hennes to opptredener fant sted på Parkteatret (lørdag kl 22.00 spiller hun på John Dee). Hun var helt alene på scenen, bare med mikrofonen, og begynte forsiktig med å synge noen løse r&b-strofer. Hun er like mye sanger som rapper, men har falt ned på rap-delen av uttrykket sitt sånn i utgangspunktet. Hun har en syngende, musikalsk flyt som er behagelig uten å bli myk. Hun har selvsikkerhet og stil til å rime «rumpeldunk» med «kokelimonk-e».

På Bylarm fremførte hun fire-fem låter eller låtskisser i tillegg til «Hold an», som vakte jubel blant det fulltallige publikummet. Det er noe fint ved det å kunne oppleve en artist på et så tidlig tidspunkt i karrieren, som har et åpenbart talent, ikke er redd for å bruke det, og heller ikke er redd for å prøve seg fram i offentligheten. Myra har sceneutstråling nok til å bære at konserten blir temmelig løs i kantene. Hun hadde også fullstendig ro over situasjonen da hun skulle fremføre samarbeidslåten med Lars Vaular, «Ventet på deg», som Vaular ga ut for to uker siden. Men Lars Vaular kunne ikke stille på Bylarm-opptreden - «vi har kanskje fått en ny verdensborger nå», smilte Myra lurt, og forklarte at Vaular med kone var dratt på fødeavdelingen - «og det må være gyldig grunn». Så Vaulars vers kom ferdiginnspilt - noe som gjorde at Myra med sin elegante flyt skinte enda mer i rampelyset.

Det er både sterke nye rap-navn og sterke nye kvinnelige artister på årets Bylarm - Myra er begge i ett.