Nye takter

Allsang med The Weeknd

Klart at folk var kommet for å synge med.

5

The Weeknd

KONSERT

Oslo Spektrum

Publikum: ca. 7.500 (utsolgt)

Det er minst to ved navn Justin som mer enn gjerne skulle hatt noen av Weeknds glansnummer. Med enorme refrenger og et lydbilde som blander elektronikk, pop, R&B og tung bass er settlista hans dessuten særs effektiv. Den favnet vidt og folk fikk det de var kommet for. Allerede fra starten av var det nemlig klart at folk var kommet for å synge med, en allsang som nådde høydepunktet i siste nummer, «The Hills», men da hadde salen skreket seg hes i 23 låter allerede.

The Weeknd har mange vinnerlåter og det var flere store øyeblikk. «Starboy» var et slikt og i livetapning var det muligens enda mer trøkk i dette Daft Punk-nummeret enn vi er vant på med på plate. Den korte versjonen av «Crew Love» fungerte flott, «Can't Feel My Face» satte i gang dansen, mens «False Alarm» satte full fyr i teltet.

Les også: Sex og rus

Stolt

Som artist kan The Weeknd selv ofte balansere mellom det banale og det geniale. Men i sum er han nesten alltid å regne med. Så også i Spektrum. Han er kommet langt siden starten med mixtapen som ble en verdenssuksess. Canadieren synger med innlevelse og virker oppriktig glad for å være tilstede. 27-åringen Abel Tesfaye har vært på veien i Europa før, men dette er hans første turné på egne ben og han virket stolt over det han presenterte til en sal som boblet over av ivrig hyllest. Da The Weeknd plukket opp et norsk flagg var seieren allerede i boks. Og da var det nesten en time igjen.

På scenen beveget han seg mye ut i salen på plattformen som strekker seg strakk seg ut på gulvet, til publikums store glede. Scenen var ganske så stilig med videoskjerm bak trioen som utgjorde bandet, to videoskjermer på sidene og en anretning som ble løftet og senket over scenen med både skjermer og lys.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Weeknd også med ukedager

Imponerende

The Weeknd på scenen er en hitparade med låter, det er allsang, det er publikumsfrieri og det er proff levering. Å presentere bandet to ganger virker litt i overkant og Innimellom kan han være noe keitete. Vi fikk også ganske så ofte beskjed om å synge med, noe som er litt slitsomt. Som hos så mange andre i livetapning er mye spilt inn på forhånd. Med en del vokal og lyd på boks var det til tider litt som å være på fest der alle synger med og en kar som styrer anlegget alene. Likevel er vokalisten the Weeknd såpass dreven at det til tider rett og slett var imponerende og aldri kjedelig.