Nye takter

John Olav er tilbake

Tre år etter avskjeden med Gjengen gir John Olav Nilsen ut en ny singel i dag.

John Olav Nilsen på Øya i 2009.

«Inn i min tid» heter den første singelen med Nilsen og hans nye band Nordsjøen.

John Olav Nilsen og Gjengen var en ny sensasjon i norsk rock da de debuterte med albumet «For sant til å være godt» i 2008, etter et år med en rekke fremragende konserter. Da året var omme kåret norske musikkjournalister «For sant til å være godt» til årets beste album, uansett klasse, uansett land. Plata fikk Spellemannprisen like etterpå. Men etter to lovpriste album til sa John Olav & Gjengen takk for seg i november 2013.

Typisk Nilsen-lyrikk

Siden ble Nilsen både slått personlig konkurs og dømt til fengsel for en voldshandling. Nå er han tilbake med det vi helst vil at han skal være kjent for. «Inn i min tid» tar opp tråden der han slapp for tre år siden. «En historie som aldri tar slutt/ditt dype sår er mitt dype kutt», er typisk Nilsen-lyrikk, og også musikken er lett gjenkjennelig, selv om bandet er nytt. Han har med seg Einar Vågenes og Lars Eriksen videre fra Gjengen. Alltid med sans for fengende effekter, denne gangen taktfaste klapp på sentrale steder i låten. De samarbeider igjen med produsenten Yngve Sætre i Bergen.

Nytt album i februar

Siden sist har John Olav Nilsen gitt ut noen låter sammen med Erik Vestrheim under navnet True I. T. C, elektronika på engelsk, men den nye singelen er altså nærmere Nilsen slik han ble en av landets store artister. Et nytt album kommer 17. februar.

Etterpå legger John Olav Nilsen og Nordsjøen ut på en miniturné, med konserter på bl.a. på Tou Scene i Stavanger 11. mars, og Parkteatret i Oslo 24. mars.