Nye takter

Hjerte på rette stedet

Hjerteslag låter så stort at de må få et større publikum.

5

Hjerteslag

«Vannmann86»

Eget selskap

Hjerteslag har vært et favorittband på disse sidene siden Bylarm 2014, der de sto fram med en arrogant bergensk stolthet som fikk oss til å til å tenke på andre store øyeblikk i byens musikkhistorie. Fjorårets debutalbum «Møhlenpris Hotell» innfridde forventningene.

Sjelden hører vi god, gammeldags rock framført med større overbevisning, en sterkere følelse av nødvendighet. Med sangeren Robert Eidevik i spissen gjør Hjerteslag rock til et drama som er større enn størst, med en gitardrevet brennende glød man kunne tro var gått ut på dato. Ikke fordi formen i seg selv er gammelmodig, men fordi altfor få som klarer å omsette ambisjonene i praksis. Derfor er det ekstra godt å høre hver gang noen får det til.

Den forrige albumet handlet visst om Eideviks egne erfaringer. Denne gangen blir det sagt at den er den karakterdrevet. Dette eventuelle fraværet av virkelighet legger ingen demper på innlevelsen. Singelen «Sang til Sonja» er et godt eksempel, med linjer som «danser til vi flyr av sted», linjer som tross et litt dempet innhold gir seg godt til den store feststemningen, og sikkert perfekte for store maser – som Hjerteslags har gjort seg fortjent til. «Kong Oscars gate», «E det bare meg/ Eller snurrer hele verden/for alt eg tar i blir til ingenting. Han får nok ikke Nobelprisen for sånt, men det høres suverent ut med den rette melodien, de ulende gitarene og en bastant beat. Albumet er produsert av Fredrik Vogsborg (The Megaphonic Thrift, se under) og Anders Bjelland (Electric Eye). Hjerteslag banker så det er en fryd, skrev vi sist. Det spørs om de ikke slår enda hardere nå.

Spiller på John Dee 25. november.