Nye takter

Pikekyss på Musikkfest

Lørdag er det Musikkfest Oslo igjen. Gruppa Pikekyss skal spille fire konserter i løpet av dagen.

Festivalsesongen starter med Musikkfest  Oslo. Med 43 scener spredt over hele byen, alle tenkelige sjangere, nærmere 500 konserter og noen tusen musikere i aksjon.  Alle arrangementene er gratis, noe som pleier å sikre et godt oppmøte foran de fleste scenene, Musikkfest startet som Musikkens Dag i 1992. Siden har en lang rekke kjente navn spilt her før de har funnet et langt større publikum. Pikekyss er en av de mest lovende unge gruppene som står på programmet i år.

– Vi har fått litt erfaring i det siste. Men vi har aldri spilt fire konserter på én dag, sier gruppa.

Kulturelt samhold

To av konsertene søkte de selv om å få spille. To andre steder ble de bedt om å spille. De fikk tilbud om enda en opptreden, men dette lot seg ikke gjøre tidsmessig.

– Vi klarte rett og slett ikke å si nei da vi fikk muligheten til å gjøre fire konserter. Dette blir fascinerende, sier sangeren Nedja C.H. Bouzaida.

– Vi har planlagt at dette skal bli en stressende dag. Vi må løpe fra scene til scene. Vi har en bil også, men midt i byen er det lettere å gå. Dette blir spennende og gøy, sier trommeslager Rémy Malchère Pettersen

– Musikkfest Oslo er et utrolig kult konsept. Man får muligheten til å se mye musikk gratis, det er jo ikke alle som har like gode muligheter til sånt ellers. Det har stor betydning for det kulturelle og sosiale samholdet i byen, mener Bouzaida.

– Vi har gode erfaringer med Musikkfest Oslo. Det er grunnen til at vi gjerne spiller fire konserter, sier Pettersen.

– Jeg har vært der i fire-fem år nå, det har vært en årlig begivenhet som er blitt et must, fordi det alltid er skikkelig god stemning. Derfor har vi gått inn for å spille der også, legger Petter­sen til.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Unge og lovende

Pikekyss kommer fra Lillestrøm og omegn, og dagens besetning har bare spilt sammen i litt over et år. I høst fikk de det første «ung og lovende»-stipendet fra studiokomplekset PhatCat, med studiotid i premie. I vår kom EP-en «Tåke», fire sanger med storslått gitarpop, gode melodier, og god atmosfære. «Drømmende instrumentaler og vokaler som tar deg tilbake til virkeligheten» er deres egen beskrivelse av lyden.

– Vi skriver om hverdagslige problemer for unge voksne, som skal inn i samfunnet og sliter med å finne sin egen identitet. Vi har oppdaget at vi ikke synger så mye om kjærlighet, sier Nedja C.H. Bouzaida. Gruppa vurderte en stund om de skulle synge på norsk eller engelsk. Etter en opptreden på Ungdommens Kulturmønstring ble de spurt om å varme opp for Slutface, nettopp på grunn av de norske tekstene. Da var valget klart.

– Det blir personlig å synge på norsk, og lettere for folk å kjenne seg igjen i. Enkelt, men likevel dypt, sier Bouzaida.

Les også: Her er festivalsommeren 2016

Levende pop

Noen sier at rocken er død. Og her kommer Pikekyss, enda et band med to gitarer i rekkene?

– Vi er ikke så bekymret for det. Vi vil ikke lage noe trendy som vi ikke liker selv, sier de. De snakker imidlertid ikke så mye om rock som om fengende pop som skal være lett å like, og å danse til, selv om sangene kan være både glade og triste,

For eventuelle talentspeidere på Musikkfest Oslo kan vi nevne at Pikekyss foreløpig ikke har inngått noen kontrakter.

– Vi har vært litt bevisste på å holde på for oss selv, og ikke å gå inn i noe unødvendig foreløpig, forteller de. Til sommeren er alle ferdige på videregående, og får tid til å satse mer på Pikekyss framover. Alle har bestemt seg for å bli boende slik at de kan fortsette å spille sammen. Å lage et helt album, og få spille på Bylarm er to av målene framover. Men først har de fire konserter å gjøre lørdag.

Pikekyss på Musikkfest Oslo:

• AKKS-/Arbeidersamfunnets Plass 13.50

• Parkteatret 16.00

• Birkelunden 17.40

• Uhørt, Strøgetpassasjen 20.00

Mer fra Dagsavisen