Nye takter

Den store stemmen

Trond Andreassen er endelig tilbake.

Dagsavisen anmelder

5

Trond Andreassen

«Ingen ting hele tiden»

Kong Tiki

Trond Andreassen var sanger i Ricochets, en av gruppene som markerte seg sterkest i Norge ved begynnelsen av det nye århundret. Hans store stemme var perfekt for lidenskapen i sangene. Ikke minst på oppbruddsalbumet «The Ghost Of Our Love». Etter et mellomspill med Navigators kommer nå hans første soloalbum. Nå også med norske tekster, slik at en ny verden åpner seg.

Trond Andreassen er ikke lenger en rendyrket rockesanger, men viser seg fra flere sider på dette albumet. Fra visesang til americana-aktige panorama, og hardtslående rock noen ganger. Kan hende er det språket som skaper assosiasjoner, men Knutsen og Ludvigsen-lignende «Ingen ting hele tiden» etterfølges snart av «Jeg kommer ingen vei med deg», med et ekko av Joachim Nielsen i bakgrunnen. Andreassen synger fortsatt med intens innlevelse når det er nødvendig, og når gamle høyder i «Alt går opp i flammer», der dramatikken i refrenget høres glovarm ut.

Tekstene er skrevet av Christian Bloom, med situasjonsbeskrivelser mer enn historier. Plata er produsert av Freddy Holm, som også står bak mye av instrumenteringen selv, inkludert mange effektive strykerpartier.

Albumet er en behagelig halvtime langt, akkurat passelig for å bli kjent med Trond Andreassen en gang til, eller for første gang. Helt til slutt, i en fin duett med Malin Pettersen, synger han «Jeg holder stand/Til det ikke er mer igjen». Og sånn høres det ut også.