Nye takter

Nye eventyr av lyd

Marcus Forsgren har lett etter den store lyden i mange år. Nå har han funnet den.

Dagsavisen anmelder

4

Bror Forsgren

«Narcissus»

Jansen Plateproduksjon

Marcus Bror Forsgren har lang fartstid, først og fremst som frontmann i Lionheart Brothers og medspiller i Jaga Jazzist og Serena-Maneesh. Alle utøvere av eventyrlysten lyd, på forskjellige måter. Hans første soloalbum tar ambisjonene om den helt store lyden til nye høyder. Ei sånn plate der de tør å skrive «soniske katedraler» i presseskrivet.

Åpningen «Waiting For That Holy Music» beskriver prosjektet: Livet som melodi, døden som symfoni, kjærligheten som harmoni. Det høres banalt ut, men er gjort med en sjarmerende følelse av å være helt oppslukt av musikken. Også utover på plata, der mer problemfylte private forhold begynner å gjøre seg gjeldende i sangene.

Forsgren bruker et stort orkester, med medlemmer fra både Lionheart Brothers og Jaga Jazzist, en lang rekke andre og TrondheimSolistene attpåtil. Stemmen og melodiene hans er ikke alltid helt på høyde med arrangementene, men ambisjonsnivået er beundringsverdig nok. Og i «Any Day Now» sist på side 1 perfeksjonerer Bror Forsgren plutselig popmusikken.

Spiller på Parkteatret 8. oktober