Nye takter

Sjelfullt i kjelleren

Pål Angelskår er her uten Minor Majority. Det er ingen liten sak.

5

ROCK

Pål Angelskår

«The Cellar Door Was Open, I Could Never Stay Away»

Voices Of Wonder

Lys og skygge, natt og dag, små historier og emosjonelle vindkast. Du og jeg, alt som var og det som kan bli. Pål Angelskår fra Minor Majority er gjenkjennelig der han dras mot det poetiske lyset lik nattsvermeren som navigerer etter månen. Han operer i et sakteflytende rocklandskap, eller er det heller fragmenterte minner fra hans egen ungdoms kjeller, fylt av Free-plater, harmoniske gitarer og forsiktig, men fyldig akkompagnement som uthever den klassisk nasale intensiteten lik artister som Neil Young og, ja nettopp Minor Majority anno «Supergirl». Det er absolutt ikke det verste stedet man kan oppholde seg. Han smyger ut triste, lengtende og hulbrystete sanger som «Back To Your House», med lune refrenger og ikke minst tekstlinjer som «You pose like Marilyn in the movies/In your mama’s coat». Eller når han gjør forfatter Tore Aurstads sårt humoristiske «Local Karaoke Queen» til en nydelig liten post-gropie-sang. Blant andre bidragsytere på låtsiden er Blackpools egen «Buddy»-musikalhelt Gus Macgregor. Angelskårs sherryvokal og solide band (bl.a. Minor Majoritys Martin Nordahl Andersen, The Dogs Roar Nilsen, Hilde Marie Kjersem) gjør kjelleren lett å like, men du må gi den tid. Angelskår snakker dårlig med de rastløse. Ett sted synger han til og med om mennene uten rytme som frarøvet han hans «soul». Den har han funnet igjen.

Mer fra Dagsavisen