Nye takter

a-ha er ikke døde, bare litt slappe

De har sagt farvel allerede, men løftet om å legge opp var ikke lett å holde.

3

POP

a-ha

«Under The Makeup» (single)

Så var de ikke borte likevel. Etter varselet om comeback i Brasil til høsten tok det ikke lang tid før beskjeden om at trioen som ga seg i 2010, skulle slippe ny musikk. «Vi har fortsatt noen killerlåter», het det fra den kanten. Selvskryt skal man høre på, for den kommer fra hjertet. Men «Under The Makeup» er rett og slett ingen killerlåt. Det spørs om den en gang hadde kommet med på noen av de to første albumene deres.

LES OGSÅ: Morten Harket med sang med radikal fortid

Beholdningen på «Under The makeup» er de smått pompøse strykerne, som akkurat holder seg på rett side og er lekkert lagt av Lars Horntvedt. Men den kan ikke dekke over svakhetene i låten. Som den litt slappe produksjonen i lendet for FM-rock, utført av Erik Ljunggren (som også gjorde Harkets soloskive til en slapp affære) med hjelp av Paul Waaktaar-Savoy, er temmelig dvask og virker mer sidrumpa enn retro. Dette er en slags 70-tallsballade, sånn med Las Vegas-preg med oppdatert EDM-lyd – uten jaget selvsagt, der den går i et mellomtempo og skal lene seg på et stort refreng. Et refreng som bare er helt OK denne gangen.

LES OGSÅ: Her er verdens mest kjente nordmenn

Dette har a-ha gjort så mye bedre før. Skal man først gjøre comeback må i hvert fall singelen bære bud om at noe stort er på gang. Det er selvsagt lov å håpe, men «Under the Makeup» øker ikke akkurat forventningene til albumet «Cast In Steel». a-ha minner mer om et forfengelighetsprosjekt enn et poporkester med gode ideer. Til høsten får vi svaret på om det er noe under lagene med sminke.

Mer fra Dagsavisen