Nye takter

Nostalgitripp for klubben

Jamie xx' solodebut er en hyllest til klubbmusikken før kokain tok over.

5

POP

Jamie xx

«In Colour»

Young Turks/XL Recordings

Han er mannen som gjorde det meste i bandet The xx med smart og fengende klubbmusikk av den mer sobre sorten. Siden gikk Jamie Smith, som han heter, solo med litt mer guffe og har stor suksess som DJ på festivaler og klubber rundt om og som remikser av andres låter.

Dette er hans første soloalbum og det er en slags hyllest til den gang klubbmusikk var moro. Den gang festen var midtpunktet med musikken som naturlig nav og dansegulvet fylt opp av alt fra posører og advokater i dress til punkere, utskudd og alt imellom. Den tida før kokain tok over stemningen og folk hilste på hverandre – og smilte. Ja, rett og slett fra den gang drum & bass het jungle og DJ-en ikke var så sjangertro. Ikke at det er jungle her – mer breakbeat egentlig, også så mye mer på dette stort sett instrumentale albumet. Men musikken taler for seg selv den. Høyt og tydelig.