Nye takter

Soul hjemmefra

Best er Monica Ifejilika når hun spiller på sin egen historie.

Monica Ifejilika. FOTO: MARITA HOLMESET-VARPE

SOUL

Monica Ifejilika

«Keep It Solid»

daWorks

Etter 15 år i gruppa Queendom kommer Oslo-artisten Monica Ifejilika med soloplate. Hun melder seg på konkurransen i kategorien retro-soul, hvor det er vanskelig å hevde seg, ikke minst sammenlignet med dem som grunnla sjangeren før det ble retro.

Best er Monica Ifejilika når hun tydelig spiller på sin egen historie og bakgrunn, for eksempel i åpningslåten «Ife-ji-li-ka» - «what‘s in a name?».

Deler av plata mangler særpreg, verken produksjonen eller musikaliteten er sterk nok i seg selv til å tåle å legge seg så tett opp til internasjonale forbilder. Det er også et par steder på plata der man venter at Ifejilika skal trå til mer, men ikke gir nok trøkk til tekstene. For eksempel på oppbruddslåta «Been Ready»: Hun har slengt tingene til typen ut på plenen, men høres i grunnen ikke spesielt sint ut.

Monica Ifejikas tilbakeholdne vokalstil passer bedre når musikken er lagt mer opp mot 2000-tall enn 1970-tall, hun låter riktig bra når hun nærmer seg samtida.

Spiller på Oslo World Music Festival, Parkteatret i kveld