Nye takter

Musikalsk 
oppdagerferd

Dette er fin-fin musikk for en lys og solrik morgen på verandaen med en kopp kaffe.

Dagsavisen anmelder

POP

Todd Terje

«It‘s Album Time»

Olsen Records / Playground

Todd Terje, en navnevariant over houselegenden Todd Terry, var lenge en godt bevart hemmelighet på Norges klubbscene der han kastet rundt seg med heftige re-edits av andres låter. Og han har noe ved seg denne Todd Terje. Flinkis? Hype? Ja på begge. Gjør det noe? Nei. Dette er fin-fin musikk for en lys og solrik morgen på verandaen med en kopp kaffe, og ikke for en kveld på terrassen på Ibizas Space.

I tillegg låter dette omtrent like harry som Jean Michel Jarre - på en god måte. I sin jakt på gullkorn kåler Todd Terje seg innimellom bort, men sånn må det kanskje bli når man er en såpass leken fyr? Det er jo ikke alt som kan funke like bra - et feilskjær kan man tillate seg når man er på musikalsk oppdagerferd. Todd Terje sikter dessuten høyt og gir oss alt fra disco og mer full-on klubbmusikk i «Strandbar» til skøyeraktige «Alfonso Muskedunder» som bringer tankene til Åse Klevlands «Intet er nytt under solen». «It’s Album Time» ser både fram og tilbake på en gang med sin Rod Temperton-lyd, «Thriller»-bass og Donna Summer-hint og innimellom blir det litt sånn filmmusikkaktig, sånn musikk som akkompagneres med panoramabilder av åpne landskap og blå himmel.

Daft Punk gjorde noe av det samme på sitt album, men det kan kanskje også bare være gitaren her som minner om Chic eller Nile Rodgers? Robert Palmer-låten «Johnny and Mary», med Bryan Ferry på vokal er feiende flott. Ja, som et sårt avbrekk fra resten av den mer sprudlende platen viser Ferry hvorfor han er kanskje verdens beste tolker av andre sanger. «It’s Album Time» er både fin, spennende, artig og overraskende den og Todd Terje får kanskje snart den oppmerksomheten han fortjener? Ja, om han vil ha oppmerksomhet da?

I butikk 7. april