Nye takter

Kryper under huden og blir der

Et album som nok vil hevde seg på årets beste-lister.

Dagsavisen anmelder

HIP HOP

Store P

«Regnmannen»

NMG

29-åringen Petter Skarre Sundby er en del av A-laget, DJ-en til Lars Vaular og har Leo Ajkic som manager. Nå gir han ut album på egen hånd, og for et album. Det er nesten rart at han ikke er signert til et stort plateselskap og stor stjerne allerede. Men det er klart, det er jo artigere å gjøre sine egne greier akkurat som man selv vil, og da er nok eneste mulighet å hoppe bukk over plateselskapene.

Store P har en melodisk kvalitet i stemmen, litt som Bone Thugs-N-Harmony, dog uten harmoniene, ja om vi ser bort fra dem han gjør med seg selv da. For det er en helt egen flyt i rappen til Store P som gir ham et særpreg. I «Vikje Være I Din Verden» heter det at Store P ikke vil være i din verden, nei, han har nemlig sin egen. «De kaller meg Norges beste rapper. Men mamma kaller meg Petter» sier Store P og balanserer fin-fint mellom tradisjonelt hip hop-skryt og følsom mammahyllest. Han har ikke alltid vært kjekk heller gitt, men alltid høy. Slike små gullkorn ligger over hele albumet og med stramt redigerte ti spor er det få, om noen, hvileskjær. «God idé», hvor linjen er hentet fra, med Lars Vaular og en saksofon de har bøffa fra 1985, eller kanskje av Laurent Garnier, er på sitt hviskende vis helt uimotståelig.

I det hele tatt er «Regnmannen» en plate som kommer krypende og blir værende under huden din. Store P er langt fra insisterende der han hviskerapper og ofte lar siste stavelse henge litt. Synge vil kanskje noen hevde. En særegen stil vil jeg si. Det er kanskje ikke spekket med hits her, men låter som «Allo Allo» er hypnotisk fengende med en både skummel stemning og smart riff. Litt sånn skrekkfilm liksom. «Regnmannen» vil nok hevde seg på årets beste-lister.