Nye takter

Kiss - nå enda verre enn før

Kiss lover at de høres ut som før, bare bedre. Men der tar de feil.

Dagsavisen anmelder

ROCK

Kiss

«Monster»

Universal

Du vet det er noe gæernt når Kiss må reklamere med «No filler. No ballads. Just full-throttle Rock ‘n’ roll» på coveret av sitt siste album (selv om flere av sporene her opplagt har vært ballader som siden er omarrangert). Litt rart i grunn for et band der deres største hit er en ballade. Men for et band som er mer kjent for sine masker enn musikken, om vi ser bort fra «Beth», «I Was made For Loving You» og «Rock & Roll All Night» er platene nærmest et biprodukt og vel kun et påskudd for å dra på turné. De gjestet jo en glissen Kollenfest i sommer. De maskekledde gutta lover at de høres ut som før, bare bedre. Men der tar de feil. De høres ut som før, bare verre. For å si det med amerikanske Rolling Stone; Du skal lete lenge etter et annet band som har skrevet sine egne låter i så mange år - uten å lære hvordan. For dette er rett og slett flaut å høre på. Låtene er tuftet på den samme formelen hele veien og når Kiss i tillegg nekter å gjøre ballader, blir «Monster» tolv spor med ræl. Med dette albumet demonstrerer Gene Simmons og Paul Stanley mangel på selvinnsikt. For med unntak av «Freak» og et par til, burde ingen av disse låtene vært utgitt.