Nye takter

Klovner i ny kamp

Hip hop-gruppa Klovner i Kamp gjorde en enestående gjenforeningskonsert i Roskilde i går. I dag skifter de navn til Yoga Fire og

- Vi inngikk en pakt for ti år siden om at vi aldri skulle til Roskilde før vi fikk spille der selv. Og nå er vi her med to band, sier de. Gjengen består av Espen ”Dansken” Selvig , Aslak ”Alis” Hartberg (som var frontfigurene i Klovner I Kamp), Thomas ”Fingeren” Gullestad, Sveinung ”Doktoren” Eide, Søren ”Posen” Brandt og Jonas ”Apollo” Forsang Moksnes.

Rapperne blir selvfølgelig motatt som konger i Roskilde. Gamle favoritter som "Oslo" og "Kaninkoker" setter et stort publikum i sving. Klovner I Kamp ble kjent for ti år siden som et av de første norske hip hop-bandene som rappet på norsk. I årene som fulgte ble dette den naturligste del av verden. Men Klovner I Kamp ga seg mens leken var god, etter fire suksessrike album.

- I en så tett gjeng som vår blir det fort til at den enkelte kan begynne å støtte seg på de andres kvaliteter. Vi ville utvikle oss videre, Derfor fant vi et nytt prosjekt, som var både vanskelig og så godt som umulig for oss. Det kunne aldri være for trangt, eller for drøyt. Vi startet et rockeband. Hvis noe er vanskelig må vi gjøre det. Da vi startet var det feil å rappe norsk. Det er vel like feil å bytte fra rap til rock.

Gruppa – eller gruppene – har reist til Roskilde i en turnebuss som er så svær at den vakte oppsikt hos det renommerte amerikanske bandet Trail Of Dead, som huserer ved siden av.

- De lurte på hva vi var for et slags band som kom kjørende slik, ler gjengen.

Medlemmene i Yoga Fire har ingen erfaring fra å spille i rockeband, men springer ut fra en gammel interesse for DumDum Boys, Raga Rockers og ikke minst Jokke. De har spilt flere låter av Jokke i forskjellige minnesammenhenger. De tenkte likevel først å synge på engelsk, og flytte til California, men ble til slutt enige om at det norske språket står dem nærmest.

Singelen ”Slipp Johhny fri” kom i vår. Med en video der medlemmene spilles av Aksel Hennie, Trond Fausa Aurvåg, Håvard Bakke, Nicolai Cleve Broch, og Fridtjov Såheim. Yoga Fires første album kommer i september. Da kommer også Aslak Hartbergs bok ”Fuck you, eller penga tilbake”, som forteller historien deres siden starten.

- Om en gjeng som nekter å gi opp. Og fortsetter å utfordre hverandre, forklarer han.

Klovner i Kamps opptreden i Roskilde ble som ventet en stor suksess. Før konserten var gruppa ikke sikre på om det ville føre til noe mer uansett:

- Vi har kontrakt med Roskilde på at dette skal være vår eneste opptreden i år. Nå skal vi bare kose oss. Det blir magisk uansett. Vi skal feire gjengen vår, og feire publikum. Etter at vi la på lokket har vi merket hvor mange det var som hadde et forhold til Klovner I Kamp. Man vet ikke hva man har før det er borte. Publikummet vårt blir den ekstremt kjærlige eksen som du aldri glemmer. I kveld skal vi ligge med hverandre igjen.