Nye takter

Sex og samliv med Ravi & Løv

På Rådhusplassen i morgen:

Mange artister spiller på Mono sånn en gang i året. For Ravi & DJ Løv er Rådhusplassen blitt det faste spillestedet. I morgen lørdag står de nok en gang på scenen foran 10.000-20.000 denne gangen med landeplagen «E-Ore». Som etterfølger fjorårets landeplage «Dødsøt» og landeplagen fra 2003 «Utadæsjælåpplevelse». Alle tre er å finne på Ravi & DJ Løvs nye album «Den nye arbæidsdagn» som kommer neste uke.

– Mange skreik at «E-ore» var en hit før vi skjønte det selv forteller Ivar «Ravi» Johansen.

– Så begynte folk å klage over at de ikke klarte å skru seg bort fra den på radioen fordi den gikk på alle kanaler. Da visste vi at dette var en hit sier Ravi.

Sexobjekt

Ikke bare alle radiokanaler har kastet seg over låten. Midt på natta har videoen til «E-Ore» dukket opp på ZTVs musikkvideoprogram «Sexy» som ellers inneholder videoer med Christina Aguilera Britney Spears og halvnakne hip hop-honeys.

– Du er blitt et sexobjekt konstaterer DJ Løv – alias Anders Løvlie.

– Det må være humoristisk ment fra ZTVs side tror Ravi.

Men kanskje er det ikke så upassende for både «E-Ore» og mange av de andre sangene på «Den nye arbæidsdagn» dreier seg om sex.

– Sex er noe alle tenker på hele tiden. Det ville vært rart å ignorere temaet. Vi prøver å behandle det med fantasi. Men det er ikke mer sex og samliv her enn på andre hip hop-plater. Og det handler mer om kjærlighet enn sex understreker duoen.

«E-ore» er en klar hyllest til kjæresten – «jeg har fått meg dame siden sist det er ingen hemmelighet» sier Ravi – som han tør å si «e-ordet» til for første gang.

Mens «Lileman» neppe kan tolkes som annet enn en grafisk sexskildring på ravisk.

– Det var mitt forsøk på å lage en norsk «Justify My Love». Det var moro sier Ravi.

Ikke vinlotteri

Duoens første album «Ravi & DJ Løv Lekr Butikk» (2004) ga de ut på eget plateselskap. Selv om «Dødsøt» ble en kjempehit fikk de ikke uttelling i form av platesalg og albumet endte opp på rundt 4.000 solgte.

– Vi var nok litt naive når vi trodde vi kunne klare å gjøre alt selv. Salg er ikke vår sterke side konstaterer duoen.

Nå har de gått fra selvstendig næringsdrivende til ansatte i et stort plateselskap.

– Derfor tittelen «Den nye arbæidsdagn» påpeker de.

– Vi trives som ansatte. Vi pleier stikke innom plateselskapet hver fredag ettermiddag for å se om det er mulighet for å vinne en flaske rødvin men da ser de bare rart på oss.

Monroes & Rypdals

Trodde du at du skulle få fri fra Ravi etter «E-Ore» tok du feil: Neste potensielle landeplage er Ravi & Løvs versjon av Monroes' «Cheerio» komplett med gjesteopptreden av Monroes selv.

– Er dere bekymret for beskyldninger av typen «retro» «sell-out» og «gjøglepop»?

– Vi nikker bekreftende til alle tre sier Ravi.

– Men det er jo en helt klassisk formel som vi prøver for første gang: Få noen til å synge pent på refrenget så rapper du på verset. Nyere historie har vist at dette kan gjøres både bra og dårlig. Vi prøver så godt vi kan. Og vi vil gjøre det igjen varsler Ravi.

Den andre kjendisgjesten på plata er Inger Lise Rypdal som legger engelsk soul-vokal på refrenget til «Aliminiumkvine». Nytt assosiert medlem av Ravi & Løv er nemlig Inger Lise Rypdals sønn Marius Rypdal kjent fra bl.a Chilinuts. Med Ravi & DJ Løv rapper og produserer han under navnet Mødmæn.

– Inger Lise Rypdal meldte seg frivillig og ville synge gratis om hun fikk jobbe med oss. Siden uttrykket vårt er så særegent er det vanskelig å finne medmusikanter. Så det var moro å være i studio med henne og merke at det funket forteller DJ Løv.