Kultur

Ny medielandsby i Bergen

TV 2, NRK og avisene i Bergen blir blant naboene i en ny medielandsby som skal etableres i byen.

Det nye medielandskapet i Bergen som har fått det klingende navnet Media City Bergen skal stå ferdig i mai 2017. Det er klart etter at styret i TV 2 denne uka ga sin tilslutning til flytteplanene.

Det var TV 2 som opprinnelig lanserte ideen om en egen bydel for byens største medieaktører. Nå flytter TV-kanalen fra Nøstet for å bli nabo med NRK Hordaland, Bergens Tidende, Bergensavisen, grafikkselskapet Vizrt samt medieutdanningen ved Universitetet i Bergen. Planene ble offentliggjort under Nordiske Mediedager i Bergen i går.

- TV 2 er stolt av å være initiativtaker til Media City Bergen. Dette prosjektet er helt unikt i Norden, og vil styrke det allerede sterke mediemiljøet i Bergen. Flytting til nye og mer fleksible lokaler, skreddersydd for TV-virksomhet, er dessuten viktig for at TV 2 skal kunne utvikle seg videre med hovedkontor i Bergen, sier TV 2-sjef Alf Hildrum.

Ideen til mediebyen er inspirert av et lignende MediaCity UK i Manchester, England. Men at TV 2 og NRK blir naboer betyr ikke at de ikke er like harde konkurrenter som før, understreket kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK under pressekonferansen i går.

- Det å flytte sammen er greit, men vi skal sikre at vi konkurrerer like knallhardt på nyheter og innholdssiden.

Det er kjempeviktig. For alle oss har denne tanken og visjonen vokst fram, om at dette gjør oss bedre. Jeg synes det er spesielt interessant at nå vil både teknologibedrifter og utdanningsinstitusjonene være nær oss. Nå kan vi jobbe sammen for å utvikle riktig kompetanse og samarbeide om noen teknologiske løsninger, sier Eriksen.

- Det er noen ting vi ikke trenger å utvikle hver for oss. Men det er åpenbart hva vi ikke skal samarbeide om. Vi skal fortsatt være i knallhard konkurranse på det innholdsmessige om publikums tid og oppmerksomhet, sier NRK-sjefen.

Mediebransjen i byen skal de neste årene innta et delvis nybygd næringsbygg på 45.000 kvadratmeter, som også blir det største og høyeste bygget i Bergen sentrum.

Mediesenteret skal ha plass til rundt 1.000 ansatte og 220 studenter. Prosjektet har en total investeringsramme på rundt 1,5 milliarder kroner.

reidar.spigseth@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen