Norwegian Wood-eier trakk sak mot konkursbo

En halv time før rettsaken skulle starte idag, trakk Norwegian Wood-eier Per Karsten Ims søksmålet mot konkursboet.

Dermed opprettholdes dommen i forliksrådet, der eierselskapet Arjuna A/S er dømt til å betale tilbake drøye 1.3 millioner kroner, som ifølge forliksrådets dom er urettmessig tatt ut av Norwegian Wood-selskapet.

Det var Per Karsten Ims, eier av Arjuna A/S, som hadde gått til motsøksmål mot konkursboet til Norwegian Wood, og bestred avgjørelsen i forliksrådet.

Ims kommenterer overfor Dagsavisen at han ikke hadde noe annet valg enn å trekke saken (se under).

Les også: Raser mot ny Norwegian Wood-konkurs

– Ims trakk søksmålet en halv time før saken skulle starte. Dermed blir forliksrådets dom stående, sier Anders Christensen, bobestyrer for Norwegian Wood-boet.

Per Karsten Ims tok over som styreleder og eier i Norwegian Wood ved årsskiftet 2017. Festivalen endte med konkurs og over 4.7 millioner kroner i udekket gjeld. En rekke artister, inkludert deLillos, Lillebjørn Nilsen og Klovner i Kamp, er blant kreditorene etter Norwwegian Wood-konkursen.

- Dette skaper et svært dårlig bilde av det seriøse arbeidet som norske festivaler driver. Jeg kan ikke skjønne at norske festivalarrangører vil samarbeide med Per Karsten Ims, uttalte deLillos-manager Carsten Jøssund til Dagsavisen sist uke.

 

Ny konkurs

Det var satt av to dager til behandling av søksmålet i Oslo tingrett onsdag og torsdag.

– Denne øvelsen Ims og Arjuna AS nå har gjennomført, med først ikke å møte i forliksrådet, for så å anke dommen inn for tingretten, har utelukkende medført at saken er blitt forsinket og at boet er blitt påført ytterligere utgifter, sier bostyrer Christensen.

I forrige uke ble eierselskapet Arjuna A/S slått konkurs av Oslo kemnerkontor grunnet manglende innbetalt arbeidsgiveravgift, forskuddstrekk og restskatt. Tvistesaken mellom Arjuna og Norwegian Wood ble likevel ikke stoppet, siden det opprinnelig var Norwegian Wood-boet som var saksøker.

– Nå melder Norwegian Wood-boet inn sitt krav til konkursboet til Arjuna, og avventer den videre behandlingen av konkursboet. Jeg frykter at det blir lite dekning til kreditorene i Arjuna-boet. Derfor må vi vurdere å gå fremme krav mot Ims personlig, sier bobestyrer Andreas Christensen.

– Jeg vurderer også å foreslå konkurskarantene for Per Karsten Ims. Dette er blitt enda mer aktuelt etter den siste ukens konkurser, sier Christensen.

Onsdag var det også skiftesamling i boet til Narviga Invest A/S, et annet av Ims’ selskaper. Det ble begjært tvangsoppløst i sommer etter manglende innlevering av regnskaper.

Per Karsten Ims er investor og medeier i en rekke norske musikkfestivaler, blant andre hip hop-festivalen Kadetten i Sandvika, og festivalen Skral i Grimstad. Narviga var inntil i fjor eierselskapet for Kadetten, da aksjeposten ble overført til Ims’ selskap Kadetten Holding.

Dagsavisen var onsdag flere ganger i kontakt med Per Karsten Ims, med spørsmål om hvorfor søksmålet ble trukket. Ims svarte per e-post onsdag ettermiddag:

«Arjuna, selskapet som var part i saken, er beklageligvis konkurs. Bobestyrer ønsket ikke føre saken for å unngå å påføre boet flere utgifter. Dermed var det lite annet å gjøre enn å trekke saken. 

Jeg kan ikke se at det er noe grunnlag for en konkurskarantene for meg personlig».