Norske designere slår seg sammen og lanserer i Paris

– Vi har hatt mange innom, og merker god respons, særlig fra japanske innkjøpere, sier Anne Hasla.


De norske designerne Anne Hasla, Charlotte Fische og Elisabeth Stray Pedersen, som står bak merkene Hasla, Moirè og ESP satser felles mot en internasjonal lansering. Med et felles showrom i Paris under Fashion Week håper de at det vil melde seg mange spennende muligheter, også utenfor Norge.

– Vi møttes under en tur til New York i regi av moteklyngen Norwegian Fashion Hub, og fant fort tonen. Alle tre har bærekraft som et viktig del av designfilosofien og gjennom å dele nettverk, kunnskap, erfaringer og ikke minst kostnader ved utenlandssatsing står vi sterkere, sier Anne Hasla.

Marias

Showrommet de deler i Paris’ Marais-distrikt fram til onsdag har vært godt besøkt av innkjøpere fra hele verden siden de åpnet fredag.

– Ja, vi har hatt mange innom, og merker god respons, særlig fra japanske innkjøpere. Skandinavisk design er fortsatt ettertraktet ute og spesielt gøy er det at vi ser en økt interesse for norsk design, sier Anne Hasla.

– Og er Paris fortsatt byen dersom man vil satse på mote?

– Paris er helt klart den viktigste byen innen mote, sier Anne Hasla.

Les også: Gutta i lang kø utenfor Ikea for Virgil Abloh

Heilnorsk

De tre designerne har alle et sterkt skandinavisk uttrykk. Hasla lager smykker av resirkulert metall, Moiré designer klær i sertifisert økologisk denim, og Elisabeth Stray Pedersens merke ESP produserer unike ullplagg i ull fra lam som har beitet fritt i Gol.

«Vi tror samarbeid er viktig for å overleve i motebransjen i dag. Mye skjer fort, og derfor ønsker vi å bremse ned litt og dele kunnskap for å utvikle oss og velge gode løsninger. Å få jobbe sammen gir oss mer rom og fokus på å skape gode ting, i stedet for å bli fanget i logistikk. Vi gleder oss til å se hvilke muligheter som ligger foran oss som et resultat av showroom i Paris sammen,» uttaler Elisabeth Stray Pedersen i en pressemelding.

Dette er de tre designerne:

ESP:

Designer Elisabeth har stort engasjement og interesse for lokal produksjon og bærekraftige produkter. Det var også drivkraften til at hun valgte å ta over den anerkjente fabrikken Lillunn i 2015 og starte sitt eget merke ESP.

Hasla:

Hasla er en familiebedrift med base i Oslo men som som har sitt opphav fra Setesdalen. Bak merket står søstrene Gunnhild og Anne Hasla. Merket ønsker å fange trender, men alltid med sin egen vri og fokus på god design, høy kvalitet og en tydelig og klar profil. Inspirasjonen er fra den norske naturen.

Moiré:

Moiré er utspringet av Designbyrået Moire Agency, drevet av Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik – Ribeiro. Siden lansering 2017 har duoen utviklet unike snitt og detaljer som gir skreddersøm et mer anvendelig preg med en bred målgruppe. I april 2019 introduserte de sin førstedDenim-kolleksjon «Denim Blue Edition» produsert i Portugal i EKO Tex-sertifisert økologisk bomull. Denim blir nå første fokus ut for Moiré på sin internasjonale reise videre.

Lest denne?: Kanye West skaper kø i Oslo