Kultur

Norsk seier i Nordisk

Duoen Band Of Gold fikk Nordic Music Prize på Bylarm i går. Som de første fra Norge som har fått denne utmerkelsen.

Nordic Music Prize deles ut til fjorårets beste album fra de nordiske landene. Seieren til albumet som bare heter «Band Of Gold» kom litt overraskende, siden de slo mer kjente nominerte navn som Bjørk fra Island og Jenny Hval fra Norge. To andre ble fremhevet med hederlig omtale, Anna von Hausswolff fra Sverige og Jaakko Eino Kalevi fra Finland.

Band Of Gold består av Nina Mortvedt og Nikolai Hængsle Eilertsen. Sistnevnte har spilt med BigBang, The National Bank, Thomas Dybdahl og en lang rekke andre, og kunne ikke være med på prisutdelingen i går siden han er på turné med Elephant 9. Nina Morvedt mottok prisen sammen med deres trommeslager Olaf Olsen, delt ut av skuespiller Kristoffer Hivju, og den finske sangeren Mirelle Wagner, som vant Nordic Music Prize i fjor. De andre tidligere vinnerne er Jónsi (Island, 2010), Goran Kajfeš (Sverige, 2011), First Aid Kit (Sverige, 2012) og The Knife (Sverige, 2013). Prisen er et trofé og 30.000 kroner.

LES OGSÅ: Bylarm med selvbetjent ølsalg

Juryen i Nordic Music Prize består av bransjefolk og journalister fra USA og Storbritannia. De uttaler at «Band Of Gold» er et album som er preget av tradisjonen til klassisk poprock fra Abba til Fleetwood Mac, «med strålende arrangementer og melodier, store melodier og flott spill». Albumet til Band Of Gold ble godt mottatt av norske kritikere da den kom i høst. De er allerede klare for Øyafestivalen i august.

Mer fra Dagsavisen