Neil Young vil bli amerikansk statsborger

Den canadiske musikeren Neil Young vil bli amerikansk statsborger for å stemme mot Donald Trump i neste års presidentvalg, men marihuanavanene hans kompliserer.

Neil Young (73) er fra Canada, men har siden 1970-tallet bodd på en ranch utenfor San Francisco i California. Han har likevel beholdt sitt canadiske statsborgerskap. Fredag opplyste den plateaktuelle gitaristen på sin egen nettside at han nå ønsker dobbelt statsborgerskap, og at han har søkt om å bli statsborger i USA fordi han vil bruke stemmeretten.

Den mangeårige kritikeren av president Donald Trump skriver at han passerte den første testen for å oppnå statsborgerskap, og at han svarte ærlig på mange spørsmål. Nå har han imidlertid fått beskjed om gjennomføre en ny test fordi han fortalte at han røyker marihuana.

Ifølge planen skulle han svlegge eden sin 12. november, men nå ser det ut til å være utsatt, melder NME.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

I henhold til en regel som ble innført i april i år, må personer som søker om statsborgerskap i USA kunne vise at de ikke mangler «god moralsk karakter». De må også stå inne for at de ikke har til hensikt å begå «marihuana-relaterte aktiviteter, selv om disse skulle være lovlige i staten hvor man bor eller i landet man kommer fra» refererer Young.

– Jeg håper jeg kan vise til god moralsk karakter slik at jeg kan stemme i tråd med samvittigheten, mot Donald Trump og hans medkandidater, skriver Young.

Under Trumps valgkamp i 2015 og igjen i fjor nektet Young Trump å brukte klassikeren «Rockin` In The Free World» fra 1989 under valgkamparrangementer.

Neil Young får terningkast 5 av Geir Rakvaag  (Dagsavisen+)