Kultur

Nå kommer «The Simpsons»-Moe» tilbake til Norge

Eller, i hvert fall mannen som inspirerte Matt Groening til å lage den gretne bartenderen i TV-serien.

Kjenenrte av TV-serien «The Simpsons» vet godt hvem bartender Moe Szyslak er. Den gretne mannen bak disken som har et avslappet forhold til service og renhold og som må høre på alt det pussige Homer måtte finne på å si over en øl. Selve figuren er laget etter inspirasjon av en fyr; komiker Rich Hall. Han har ikke bare har noe av det samme lynnet, de ligner fysisk på hverandre også.

###
Skjermdump cheezburger.com

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Meteorolog

Rich Hall skal etter sigende ha sluttet i jobben han hadde hos Metrologisk Institutt i USA, etter å ha sett seg passe lei på å finne på stadig nye navn på orkaner. Veien derfra var kanskej ike opplabt, men den førte Hall til jobben som manusforfatter for «The Late Show with David Letterman». Der ble det også to Emmy-priser.

Rich Hall er særlig kjent for sin syrlige og iskalde ironi, og hans musikalske avbrekk på scenen. Her til lands kjenner vi Rich Hall fra flere britiske panelprogrammer og «Live at the Apollo».

Les også: Russell Kane: – England har blitt så rasistisk at alle vil flytte til Sverige

Tom Cruise

Mange har også hørt hans raljering med Tom Cruise:

– Han sies å være den hyggeligste mannen i Hollywood. Vel, hadde jeg også tjent 60 millioner per film, hadde jeg også vært i godt humør.

Publikum er også blitt godt vant med at Hall gjerne starter en krangel med publikum.

Rich Hall gjester Norge i februar: Chat Noir 5. februar og Ricks i Bergen 6. februar. Billetter er i salg nå.

Les også: Trevor Noah om USA: – Rasismen har alltid vært der

Mer fra Dagsavisen