Nå kan det være slutt for Simpsons

Etter 670 episoder er Bart, Homer, Marge, Lisa og Maggie kanskje inne i sin siste sesong.

– Etter det jeg har hørt, skal serien avsluttes. Jeg er ikke sikker, men jeg har hørt at den er inne i sitt siste år, sier Danny Elfman i en podkast-samtale på joe.ie. Det var den britiske avisa The Guardian som først videreformidlet nyheten om den mulige avslutningen av serien. 

Elfman er komponisten bak den ikoniske åpningsmusikken til animasjonsserien «The Simpsons». Tonene hans akkompagnerer figurene idet Bart forlater skolen på skateboard, Homer stikker fra jobben på atomkraftverket, Marge og Maggie handler og kjøre hjem, og Lisa jazzer på saksofon – før hele familien samles i sofaen hjemme. 

Les også: Alle gjør det dårligere i åpne kontorlandskap. Forskere vet hvorfor

Første episode av «The Simpsons» ble vist som en del av TV-kanalen Fox' «Tracey Ullman Show», før den ble en frittstående serie. Hittil er det laget og vist 670 episoder. Det gjør at «The Simpsons» både er den animasjonsserien som har gått lengst på TV, og den komiserien som har gått lengst sammenhengende i USA.

– Jeg er sjokka og overrasket over at serien har vart så lenge som den har. Du må forstå at da jeg laget musikken til «The Simpsons», så skrev jeg et vilt musikkstykke, og jeg forventet at ingen kom til å høre det, for jeg trodde virkelig ikke at serien hadde en sjanse, sier Elfman i podkasten, stadig ifølge The Guardian. 

Med årene har det blitt mange jubileer for den gule familien: «Simpsons» feirer 500

Men slik ble det ikke. En lang rekke kjendiser, fra Paul McCartney til Stephen Hawking, har vært innom serien i biroller, og Homer Simpsons faste uttrykk, «d'oh», ble innlemmet i den engelske «språkbibelen», the Oxford English Dictionary i 2001. 

Forrige sesong, den 30., hadde imidlertid lavere seertall enn noen av de foregående. 

Les også: Hun skal få deg til å se norske filmer: – Vi kan ikke tvinge folk til å gå på kino (DA+)