Internasjonalen er blant de berørte scenene. FOTO: MIMSY MØLLER

Musikkfest rammes av streiken

Streiken blant kommunalt ansatte i Oslo fører til at flere av scenene under Musikkfest Oslo må flytte innendørs.

Første helgen i juni hvert år fylles Oslos gater med musikkglade mennesker, men streiken blant kommunalt ansatte vil sette en demper på den musikalske folkefesten. Gater sperrer ikke seg selv, og kontoret som håndterer stenging av veier, er tatt ut i streik. Det får konsekvenser for flere kon-serter. Torsdag morgen innså arrangørene bak flere av scenene at de ikke får tid til å gjennomføre gatestengningene før arrangementene.

 

Flere rammet

- Uansett om partene skulle komme til enighet før helgen, så er det ikke nok tid til å sperre av. Heldigvis ser det ut som om hver scene finner en løsning, så de ikke trenger å avlyse konserter. Noen flytter innendørs, mens andre finner nye plasser utendørs, sier Malin Kulseth, presseansvarlig for Musikkfest Oslo, til Dagsavisen.

Ifølge Musikkfest er det Roots-scena ved Christiania Torg, Pilestredet ved Blitz, Pløens gate ved Mono, Internasjonalen ved Youngstorget, Badstugata ved Big Dipper/Tilt og Parkteatret ved Olaf Ryes plass som er berørte.

 

Skjenketrøbbel

Ifølge Musikkfest er en instans som er involvert i utstedelse av midlertidige skjenkebevillinger også ute i streik.

- Det kan få konsekvenser dersom noen av våre lokalarrangører ikke får bevilling, men så langt ser det ut som at alt vil gå bra. Så vidt vi vet, vil alle få skjenkebevilling, sier Kulseth.

inga semmingsen@dagsavisen.no