Nye takter

«Wait For The Morning»: Med det tredje har det skjedd for Linnea Dale

Linnea Dale har vært en lovende artist altfor lenge. Nå har hun endelig laget et album som innfrir alle forventningene.

Dagsavisen anmelder

5

Linnea Dale

«Wait For The Morning»

Aftertouch

Det tredje albumet til Linnea Dale begynner med «Birds», som faktisk omtaler Hitchcock-filmen av samme navn. Den har en mørk og litt skremmende undertone, en nesten truende synthlyd, dramatiske strykere og en insisterende beat. Så er vel dette også første gang begrepet krautrock er brukt i en pressemelding om en tidligere Idol-deltaker.

Denne nevnte starten på Linnea Dales opphold i offentligheten er egentlig glemt. Hun var så heldig å bli stemt ut før det var for sent i «Idol» i 2007. Nå huskes hun først og fremst som den strålende opplagte stemmen i refrengene på Donkeyboys «Ambition» og «Sometimes» i 2009. Framover kan hun godt huskes for dette tredje albumet også.

###

Det har vært mye prøving og feiling på Linnea Dales to foregående soloalbum, til tross for god hjelp fra prominente aktører som Øystein Greni og Paul Waaktaar-Savoy. Tendensene har vært gode, men resultatene har ikke innfridd helt. «Wait For The Morning» er derimot et gjennomført sterkt utspill.

Fortsatt er det gode krefter i kulissene her. Tittelsangen er en duett med Jonas Alaska. Her er sterke sanger skrevet sammen med Kim Edward Bergseth og produsenten Sigurd Thomassen. Lydbildet fortsetter å utfordre. Hovedsakelig legger Linnea Dale seg i det store sjiktet av elektronisk pop, der det er hard konkurranse og vanskelig å skille seg ut. En strålende kombinasjon av popteft og dristig produksjon gjør susen. Igjen kan det sies så enkelt som at en oppløftende stemme og gode melodier gjør underverker med sang og musikk.

Men sin gode halvtime er «Waiting for The Morning» også et forbilledlig kompakt album. Et stykke uti kommer «09.05.2003», et mellomspill som vi regner med er spilt inn på denne datoen, med ei ung jente som om forteller at hun skal spille en sang om et snøfnugg. Det som kommer er «Favourite Mistake», den første singelen fra albumet, som allerede i sommer antydet at dette kom til å være litt utenom det vanlige.