Nye takter

Viser på trøndersk

Askil Holm klarer ikke å heve seg over det helt greie.

Dagsavisen anmelder

POP

Askil Holm

«Midt i starten av livet»

Vemundvik Plateproduksjon/
Musikkoperatørene

Askil Holm er ute med nytt album produsert av ham selv og Freddy Holm. Nå er det to år siden sist han var ute med norsk på norsk, men det er vel fortsatt samarbeidet med Lind, Fuentes og Nilsen vi forbinder Askil Holm med?

Det går i folk på dialekt, trønderdialekt i et viselandskap og det er fint og flott og alt sånt, men dessverre akk så kjedelig. Askil Holm sier han har jobbet hardt og lenge med tekstene som skal være personlige, men ikke private. «Ja, du vil itj ha mæ. Det gir dæ tenning å kun lev i ensomhet i lag», synger han og det låter rett og slett litt rart. Litt sånn skolerevy og hobbyprosjekt. I «Lenge sida no» heter det; «Ei rotløs jent og en motløs fyr. Som sa no kan vi slå oss heilt til ro. Ja du var 20. Æ var 22. Leng sida no». Dette nærmer seg nødrim av kjip sort og det blir innimellom litt vel corny.

Da er linjen i «Uten dæ» bedre: «Æ lære av feilan æ gjør kjære venn. Så veit æ kos æ gjør dem igjen», livligere sådan. Folk og roots-sjangrene er i sitt uttrykk takknemlige for musikere, fordi det låter autentisk nesten uansett. Det er bare å slenge på en fele og banjo, så er du der. Askil Holm klarer likevel ikke å heve seg over det helt greie på «Midt i starten av livet». Midt på treet der altså.