Nye takter

Vi møtes igjen

Lørdag starter en ny sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2. Denne gangen med en av de sterkeste deltakerlistene i programmets ni sesonger lange historie.

Underholdningsprogrammer med popmusikk handler stort sett om kjente mennesker som gjør noe de ikke kan, eller som i Melodi Grand Prix (som starter samtidig), mindre kjente som gjør så godt de kan. «Hver gang vi møtes» har vært noe annet. En rekke av Norges både beste og mest kjente artister har møtt opp, bydd på seg selv, og sunget de andres sanger med store innlevelse. Mange husker best Vinnies versjon av Halvdan Sivertsens «Sommefuggel i Vinterland». Jeg fikk min største overraskelse med Tone Damlis versjon av Claudia Scotts «A Picture Of My Dad And I», som man kunne blitt lurt til å tro var noe en av de største countrystjernene som sang.

Bare å ha Odd Nordstoga og Aslag Haugen fra Hellbillies i samme sesong, det er to av dem som har holdt aller høyest standard i Norge de siste 25 årene. Sammen med disse kommer Frida Ånnevik og Tuva Syvertsen, to av de mest talentfulle fra en litt yngre generasjon – og to som i tillegg har stemmer som jeg lenge har hatt lyst til å høre synge sammen. Jeg kan bare håpe det kommer til å skje før sesongen er over.

Linnea Dale lagde et utmerket album i 2018, men tar sikkert også med seg noen av Donkeyboys sanger til festen. Kanskje vi til og med får høre «Ambitions» eller «Sometimes» i norsk oversettelse fra noen av de andre?

Morgan Sulele har laget noen av de største slagerne i norsk pop de siste årene. Han kommer fra en annen verden enn de andre, med sanger som er skapt for å tolkes helt annerledes nå. Chris Holsten har ikke så mange kjente sanger selv som de andre, men til gjengjeld en stor stemme det kan bli spennende å høre i en annen sammenhengen vanlig. En forsmak med hans versjon av «En farfar i livet» fra lørdagens Nordstoga-kveld er allerede lagt ut. Er det Holstens egen farfar på trekkspill der? «Hver gang vi møtes» har blitt kritisert for å få folk til å ta til tårene med sånne folkelige påfunn. Jeg kommer ikke til å klare å holde meg selv heller, og det føles helt fint.

En god opptakt til den nye sesongen er en ny singel med Bare Egil Band, som ellers har med både Tuva Syvertsen og Nordstoga med i sitt Bare Egil Spellemannslag. Her kommer han med hyllest til Odd Nordstoga, med et uttrykt ønske om at han skal gå videre etter det første programmet lørdag, komme seirende ut av programserien, og få hele premiepotten. At «Hver gang vi møtes» ikke er en konkurranse er mindre viktig i denne sammenhengen. Det viktigste er å delta, og Nordstoga er med på denne sangen også, på trekkspill og banjo. Vi forventer å få se Bare Egil Hegeberg også i «Hver gang vi møtes» en vakker dag.

Mer fra Dagsavisen