Cashmere Cat. FOTO: WIKIPEDIA

Verdens hippeste produsent er norsk

Cashmere cat kan snart velge og vrake i jobber.

POP

Ludacris ft. Jeremih, Wiz Khalifa, Cashmere Cat

«Party Girls»

Def Jam

 

Magnus August Høiberg eller Cashmere Cat fra Halden, også kjent som landets neste musikkeksport, står bak den nye singelen til den amerikanske rapperen Ludacris. Ja, også bruker han refrenget til Aquas «Barbie Girl» på en overraskende effektiv måte med en croonende Jeremih, der det heter «I need party girls in my party world. Titties plastic, ass fantastic. They just brush my hair and touch me everywhere. I don’t say shit and they be getting naked».

Såpass stor er Cashmere Cat blitt at han står som featuring artist her sammen med Wiz Khalifa og Jeremih. Dette er det folk som Dr. Dre og Timbaland som har blitt til del før og det forteller ikke så rent lite om statusen til nordmannen. Og det kommer nok hits på rekke og rad, all den tid Cashmere Cat nå jobber tett med Benny Blanco, som har gjort slagere for folk som Britney Spears.

«Party Girls» er ved første lytting en nedpå R & B-låt, med lekre detaljer og selvsagt et smittende refreng. Og det er ikke til å komme fra at det er Cashmere Cat som er stjernen her og at det er Ludacris som trenger litt kred, mer enn at Cashmere Cat trenger en hit, for det er lenge siden Ludacris herjet hitlistene i noe særlig grad. Kompet er muligens hakket mindre eksperimentelt enn vi er vant med, men er passe effektivt med temposkifte og til tider en økonomisk bruk av trommene.

Som produsent har Cashmere Cat gjort flere fantastiske låter der det umiddelbare og fengende blandes med introverte partier og elementer som strengt tatt ikke burde funke, men som ofte blir popmusikk som både utfordrer og gleder. Vi savner muligens litt av det gale geniet Cashmere Cat på «Party Girls», men låten blir nok å høre på en radio nær deg.