Justin Timberlake i pausen under Super Bowl.

Veldig så slapp, Justin

Det er noe tafatt over Justin Timberlake denne gangen.

 

3

Justin Timberlake

«Man of the Woods»

RCA

Justin Timberlake var pauseunderholdning under Super Bowl for tredje gang forrige helg. Det er altså ikke så mange som er større enn JT, selv ikke i 2018. Han skal også til Norge og Telenor Arena 2. august. Men har vi egentlig savnet et album fra den kanten? Han er nok en gang litt som Michael Jackson i «Midnight Summer Jam», som igjen er litt som Jacksons «Jam». Og dermed også litt som Timberlake i rollen som seg selv i 2001. Snakk om å jage sin egen hale. Han har forsøkt mye de siste årene, og har søkt en slags fornying uten helt å oppnå annet enn bare å ligne på seg selv fra i fjor, gang på gang. Og da i en stadig blassere utgave.

Denne gangen er det skogen og det store utendørs som er en rød tråd, et eller annet sted her. Denne skogsarbeiderfølelsen understrekes av Timberlake i rutete skjorte i videoen til mektige «Say Something». Videoen er forresten meget så effektiv og virkningsfull der den er spilt inn i èn tagning og matcher dramatikken i låten.

Timbaland og Pharrell, sammen med Chad Hugo, er selvsagt med her, og da også Danja, som er blitt en hitmaskin på egen hånd, siden «Futuresex/Lovesound». Men det er litt som å samle gjengen en siste gang. Særlig for Timbaland og Danja, men også Pharrell var lyden av 2000. Ikke så veldig lyden av 2018.

Flere av låtene bærer preg av å være improvisert fram i studio, noe som jo både Pharrell og Timbaland har gjort mye av, til stor suksess. Dessuten blir det ofte litt slik når det er såpass mange kokker som samles i ett kjøkken, alle vil jo bidra med noe.

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Noen av låtene er nesten som tull å regne. Stadig vekk får vi partier som framstår som utkast og skisser mer enn ferdige låter og oser samtidig av latskap, eller i beste fall en sviktende kvalitetskontroll. «Breeze Off the Pound» er en «Rock Your Body» på nytt, og sånne øyeblikk er det litt for mange av. Har vi ikke hørt det her før?

Men så er det disse høydepunktene da. Som «Supplies», en popsang litt i samme gate som Justin anno 2001, da han fortsatt var en søkende popstjerne. Eller den før nevnte singelen «Say Something». En sakral og allsangvennlig ballade som ikke burde funke, men er likevel fin-fin som popsingle.

Albumet framstår som en desperat handling. Litt som bandet på Titanic, spiller også Pharrell og Timbaland videre, mens skuta har gått på grunn og er på vei ned. JT er fortsatt en såpass stor stjerne, og både P og Timbo skylder store deler av karrierene sine til Britneys eks, at de pliktskyldigst er med også på siste seilas. Denne skuta burde kanskje heller vært i opplag nå?