Nytt live-album fra Michael Krohn og Raga Rockers. FOTO: ANNIKEN C. MOHR

The return of Raga Rockers live

Raga! Raga! Raga! roper publikum på begynnelsen av «Fritt liv», akkurat slik de roper på begynnelsen av de tre andre livealbumene fra Raga Rockers.

ROCK

Raga Rockers

«Fritt liv»

S2

Spørsmålet om hvorvidt man trenger en fjerde konsertplate med stort sett de samme låtene, er blitt irrelevant. Ingen trenger jo kjøpe denne plata. Og låtene tåler godt å høres en gang til i din lokale strømmingstjeneste, i nye og til dels feite versjoner. Plata dokumenterer den siste konserten på Osloklubben Garage i 2011, da Raga-besetningen var med to gitarister og keyboardist.

Michael Krohn har ofte uttrykt misnøye med tynn produksjon på de tidlige Raga-albumene, her er bandet og lydbildet fylt ut med en synth som ofte blir for dominerende, men noen ganger er kledelig pompøs - synthsoloen på høyaktuelle «Drept kjendis» er ren prog, og det er jo tidsriktig. Michael Krohn synger dessuten bedre enn noen gang. Så dette blir det nest beste Raga-livealbumet gjennom tidene, etter den historiske Roskilde 99-konserten (gitt ut som bonus-CD med samlealbumet «Raga 1983-2000).

Fem av de 17 låtene her er fra plater gitt ut etter det. «Paradox» fra allment mislikte «Shit happens» (2010) låter overraskende bra med sin luftige funkgitar, og er ett eksempel på at Michael Krohn fortsatt kan være en låtskriver å regne med, når han gidder. Men nå gidder han visst ikke mer. Han truer nok en gang med å legge opp, og det ville jo vært synd. Kom igjen ‘a Michael, ta en til! Alle sammen nå: Raga! Raga! Raga!