Nye takter

Team Me tilbake

Marius Drogsås Hagen synes den siste telefonen han tok til sine tidligere bandkamerater i Team Me var atskillig hyggeligere enn den forrige for fire år siden.

Da oppløste han nemlig bandet. Og sa det var slutt.

Men for et år siden bar det på med ny ringerunde, med budskapet «jeg har lyst til å spille igjen».

– Jeg var usikker på om alle ville med, for det hadde vært tøffere for noen da det tok slutt. Og så ble jeg så glad for at alle sa ja! Det er som å være nyforelsket igjen, man blir litt ydmyk av det, sier Marius, Team Me-drivkraft, vokalist og låtskriver.

Del av identiteten

Bandet med sterke Elverum-røtter dukket opp i 2011, vant Spellemann for debuten «To the Treetops», og kom tilbake i 2014 med «Blind As The Night».

– Vi tilbragte sinnssykt mange timer i kassebil, buss og på scenen, sier Marius, som til slutt syntes det ble for mye, og avviklet Team Me som liveprosjekt i 2015.

Han startet ikke noe nytt band, men skulle satse på musikkstudio, som produsent og låtskriver. Men det ble for stille. Og som han sier, «det er lettere å skrive en låt når du vet at den får et publikum».

– Jeg innså at jeg savnet de andre, og at vi hadde et felles eierforhold til bandprosjektet. De andre i Team Me er en stor del av identiteten min.

Festivaler Ikke at Marius Drogsås Hagen har manglet andre ting å sysle med. Han har gitt ut et album med Tord Øverland Knudsen (fra The Wombats) som Imitating Aeroplanes, og akkurat sluppet musikk med Insomniac Bears, som består av mange av hans egne helter.

– Men alle de andre har jo to barn og sånn! Og jeg kan bare ha ett prosjekt som er så intensivt som Team Me.

Likevel starter Team Mes tredje runde i det små: Nå er første nye låt ute, og det blir flere singelutgivelser utover året og fire festivaler å spille i sommer: Trænafestivalen, Pstereo i Trondheim, Fres Festival i Sogn og Trollrock på Beitostølen, mens flere festivaljobber offentliggjøres etter hvert.

Fotballkor

Hvordan de høres ut i dag? Ifølge Drogsås Hagen er første låt ut, «Blurry Precise», en typisk låt for Team Me som det var med stort fotballkor og god melodi.

– Samtidig er den ingen pekepinn på hvor vi er nå.

Og da har ikke Marius Drogsås Hagen bare de gamle medlemmene Bjarne Alexander Ryen Berg, Simen Sandbæk Skari, Uno Møller Christiansen, Simen Schikulski og Elida Inman Tjørve i ryggen:

– Vi har utvidet med to til, Ofelia Østrem Ossum og Andreas Westhagen, som alltid har hørt med i Team Me-familien, sier han om sin nye oktett. (NTB)

Mer fra Dagsavisen