Nye takter

Superhelten Michael Bublé

VOLUM 11: Vi andre kan tro vi er så kule som vi bare vil, men det store flertallet synes at Michael Bublé er enda kulere.

I begynnelsen av denne uka ble det kjent at kanadiske Michael Bublé skal synge i Telenor Arena 24. oktober neste år. I dag kommer hans nye album. «Hva kan være mer spennende enn utgivelsesdagen for et album? Svar: At barna mine synes jeg er så kul», skrev Michael Bublé i sine sosiale medier, der han poserte sammen med Marvel-heltene Thor, Captain America og Spider-Man. Dette la han ut en måned før Marvel-skaperen Stan Lee døde, men så har nok Bublé alltid vært en fan. Hans første album i 2001 startet med en versjon av «Spider-Man»-temaet. Han har kommet svært langt siden.

Vi teller ned dager og timer til Michael Bublés juleplate «Christmas» igjen blir det mest spilte albumet i Norge, og i omtrent hele resten av den vestlige verden. Og så kommer han altså med et nytt album samtidig, som for å understreke at han bare kan konkurrere med seg selv. «Love» heter utgivelsen, eller, egentlig er tittelen bare et rødt hjerte på plateomslaget. Mer romantisk enn dette kan det ikke bli.

«Love» er enda et album med de gamle standardlåter. «Unforgettable» og alle de der, men hvordan kan vi glemme dem når de spilles inn om og om igjen hele tida? Forklaringen er at de ikke gjelder før de er sunget av din favorittsanger.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Michael Bublé skiller seg fra mange av de andre som har forsøkt seg på dette i moderne tid: Det er bare dette han gjør. Han er ikke en artist som har gjort seg kjent på alminnelige måter først. Han har bare tatt den store amerikanske sangboka, gjort den enklere å forstå, tatt bort de fleste antydninger til jazz, selv om storbandarrangementene er ekte nok. Stemmen er upåklagelig, men det er ingen stor, forstyrrende karakter i den.

Her er også noen sanger som er nyskrevet. Når han synger om å beholde et gammelt bilde på telefonen i «Love You Anymore» så skjønner vi jo at det ikke er en gammel klassiker.

Saken fortsetter under bildet.

Michael Bublé sammen med Thor, Captain America og Spider-Man – sannsynligvis hans eneste konkurrenter i populærkulturen i dag. FAKSIMILE: TWITTER

For den store sent-på-natta-stemningen i denne sjangeren, for ikke å snakke om julestemningen, så kan vi likevel anbefale å høre mer på Frank Sinatra eller Nat King Cole. «Where Or When» ble finere sunget av George Michael på hans «Songs From The Last Century». Men ingen av disse er her lenger for å synge disse sangene selv. Det er altså nesten et år til Michael Bublé kommer til Norge igjen, men når billettsalget starter mandag kan det være lurt å være tidlig ute. Julepresanger skal man jo ha uansett.

Mer fra Dagsavisen