Nye takter

Céline Dion sterkt tilbake

«Courage» oser stamina, skrevet av verdens største låtskrivere.

Dagsavisen anmelder

5

Céline Dion

«Courage»

Sony Music

Céline Dion er en av dem som klarer kunststykket å få powerballader til å høres bra ut, uansett hvor flatt budskapet måtte være. Den stødige og selvbevisste vokalen hennes har alltid oset av god timing, ethos, tilstedeværelse og trygghet. Nå gjør hun engelskspråklig comeback, seks år etter «Loved Me Back to Life». Og Dion er tilbake på flere måter: For første gang på 24 år kommer hun altså til Norge igjen med «Courage»-turneen, to konserter på Telenor Arena august 2020.

###

Sorgen over at mannen og manageren René Angélil døde av kreft i 2016, har hun riktignok behandlet før og på fransk, med albumet «Encore un soir». Men dette er første gang hun tar opp tematikken på engelsk. Dion er ikke den som skriver selv, men hun er god på å velge låtskrivere. Det høres ut som om tekstene skulle kommet fra henne selv. Det er jo selvsagt poenget, og hun har virkelig samla et stjernelag på det som til sammen utgjør 20 låter. Stephan Moccio som blant annet står bak Miley Cyrus’ «Wrecking Ball» er en av hodene bak tittellåta. Norske Stargate har bidratt på den lengtende balladen «For The Lover That I Lost». Mens Sia bidrar med flere potensielle hits, deriblant også med David Guetta som låtskriver på powerballaden «Flying On My Own». Det er en av flere gåsehudfremkallende høydepunkter som gir stikk av nostalgi tilbake til 90-tallets Céline Dion, samtidig som det låter moderne.

Albumet tematiserer sorg og savn, uten at Dion ligger og dynker seg i det. «Courage» en anerkjennelse av bortgang på flere måter, med preg av nytt mot. Snarere er dette en markering av et vendepunkt for Dion, også musikalsk, med elementer av mer upbeat og dansbar samtidspop. 51-åringen er back on track, sterk og stødig, noe hun gjør klart fra start, der hun spaker opp døra med den pulserende EDM-låten «Flying On My Own».

Buketten av låter er dandert i en gjennomtenkt rekkefølge som både oppleves naturlig, med et tiltalende driv og overganger. Det veksles smart mellom tilgjengelige poplåter med høy puls, til grasiøse powerballader.

Den sentimentale og varme tonen som kjennetegner Celine Dions signatur gir ikke slipp, når tekstlinjer og arrangementer skreddersydd for vokalen hennes smelter sammen i en slags høyere enhet. Man kan ikke unngå å bli inspirert av dette. Som hun synger på «I Will Be Stronger»: «I didn’t ask to be set free/ But in my hour of weakness I found a sweetness/ ’Cause sometimes love must die to be born again/ One step off this road is not the end».