Sterk hitparade fra Rita Ora

Rita Ora er en kvalifisert popstjerne. Det merkes godt på hennes andre album.

 

4

Rita Ora

«Phoenix»

Atlantic

Rita Ora kom til England fra Kosovo som ettåring. Vi kan si hun er blitt godt integrert i poplivet i sitt nye hjemland. Det er imidlertid gått seks lange år siden debutalbumet. Karrieren ble forsinket av en disputt med Jay Zs plateselskap Roc Nation (ingen oppblåste strømmetall for Rita Ora altså), men hun har kortet ventetida med å etablere seg godt i celebritetskulturen, som dommer i britiske The Voice, og birolle i tre «Fifty Shades»-filmer.

Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook!

Rita Ora er registrert med 13 britiske Top 10 singelhits, en fersk rekord som tok henne forbi Shirley Bassey og Petula Clark. Litt historisk sus, der. Seks kvalifiserte hits er med på dette albumet. Det åpner med fjorårets «Anywhere», og popmusikk blir sjelden mer jublende fengende. «Your Song» er ikke Elton Johns, men hva skal hun med Elton John når hun fikk en ny sang med samme tittel av Ed Sheeran?

At det har tatt sin tid å sette sammen albumet understrekes av «Lonely Together», et samarbeid med Aviici som ble gitt ut på singel for over ett år siden, og kommer et halvt år etter Aviicis bortgang. Denne sangen er forresten medprodusert av Cashmere Cat, slik at Norge har en fot innenfor her også. Legg til spreke «Girls» med Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX, og «Phoenix» blir en fint album med mange sanger fansen har hørt mange ganger før.

Spiller på Sentrum Scene 23. april.