Nye takter

Stemme og låter

OMVR lager moderne musikk, men inspireres av klassisk R & B.

OMVR, Norge

STED: Blå 29. oktober

Ja, om klassisk er nittitalls da?

– Det ble laget så utrolig mye bra R & B på den tida. Da var R & B og soul grunnlaget for house. Det var ikke sånn «euro-trance-dance-mania», men store fine melodier og ikke minst store vokalister sier OMVR som er kjent for nettopp stemmen sin.

Etter en oppvekst på Sørlandet flyttet han til Oslo. Her ble det talentshow og siden en rekke singler med stor suksess. OMVR er klar på at han gjerne lager et album, men det er en viss ærefrykt å spore. I 2015 er det ikke album, men singler, EP-er og spillelister som gjelder. Borte er nostalgien.

– På mange måter er det fint og på mange måter er det litt trist samtidig. Jeg elsker albumformatet. Når jeg kjøpte et album, hørte jeg på det fra start til slutt. Albumet som sådan er jo en temmelig ny idé, Beatles slapp singler som så ble samlet på et album, sier OMVR.

LES OGSÅ: Utforsker gutters fysiske språk

Han mener samtidig at en låt får utnyttet potensialet mer i dag.

– Jeg kunne høre et album med ti låter, men så syntes jeg at alle var så bra. Jeg ville se videoene til alle låtene. Se på Motown, de bare sprengte på med låter for å maksimere. Da var salg og charts viktig, nå er det strømming som gjelder. Som låtskriver og artist synes jeg det er viktig at man får makismalt ut av låten. Det liker jeg med singler. Den dagen jeg føler at jeg har lyst til å sette meg ned og skrive et album, gjør jeg det, men det krever en rød tråd, en historie, forklarer OMVR som akkurat har sluppet ny single: «Up In The Air»,

– Låten kan beskrives som upbeat, litt uventet og feelgood. Den er en av de få jeg har gjort som er utenfor «klubblandskapet», og det syns jeg det var gøy å få gjøre, sier OMVR.

Dagsavisens Oslo World-favoritter

Under Oslo World Music Festival vil OMVR by på konsert med fullt oppsett. Det er trommer og tangenter, kor og alt som hører til.

– Jeg har med hele bandet, så jeg tror dette blir fantastisk. Sist gang var under Øyanatt, det var utsolgt på Vulkan og helt crazy stemning. Siden har vi øvd, og nå føler jeg at hele pakka sitter. «Tracksene» er som regel ganske like originalene, og så legger vi ting på som vokal, trommer og keyboard, forklarer OMVR.

Det siste året har OMVR jobbet hardt. Konserter og plater. Intervjuer og reise. Og for ikke lenge siden, arbeid med Hasta fra Telemark, med remiks og «For You».

I 2015 er sosiale medier så godt som påkrevd for en popstjerne. Også OMVR er på nett.

– Jeg prøver å være litt opptatt av sosiale medier, men ikke veldig. Jeg føler meg litt flink på Instagram, det er i hvert fall der jeg har størst følgergruppe, så jeg må være litt aktiv der, forteller OMVR som var på fjorårets festival og gleder seg til årets.

– Det er alltid nye artister å oppdage, skjulte skatter å finne, sier OMVR.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer fra Dagsavisen