Nye takter

Spidergawd: Mesterlig fra Norges definitive Borten

Per Borten og Spidergawd pisker den klassiske hardrocken til nye høyder.

Dagsavisen anmelder

5

Spidergawd

«V»

Stickman

Spidergawd hjemsøker oss nok en gang fra en mer eller mindre definert gullalderepoke i rocken, og med dette femte albumet har de tatt seg bedre tid enn før. Uansett er det ren nytelse, et rungende tungrockbeist som bygger på en åpenbar og dyp kjærlighet til sjangeren og utøvelsen av den. «V» åpner med et dypt og langstrakt drag av Rolf Martin Snustads barytonsaks før Trondheim-kvartetten strammer til i den energiproppa «All And Everything». Låten er en oppvisning i hvordan rockens utstrakte røtter (flest britiske) lar seg foredle inn i et særpreg som mer enn noensinne framstår som Spidergawds eget.

Les også: Motorpsychos triumfferd mot perfeksjonen

Bandet som hentet navn fra en Jerry Garcia-låt og startet opp med bassist Bent Sæther og trommeslager Kenneth Kapstad fra Motorpsycho, har fått fullgod erstatning på bass i Hallvard Gaardløs. Kjemien mellom bandleder Per Borten, Kapstad, Snustad og Gaardløs er uovertruffen innen dagens norske rockeadel, med saxelementet som særlig forsterkende element. Du er aldri i tvil om at «V» er resultat av en helhjertet dedikasjon fra alle fire, og det gjør «V» til bandets udiskutabelt beste utgivelse til nå. En helstøpt, leken, slagkraftig og overdådig produksjon som plasserer Per Borten i sentrum som låtskriver, distinkt vokalist og en gitarist som får de 70-tallsinspirerte sololøpene til å stå ut som jublende små mesterverk i seg selv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

###

Låter som steintunge «Twentyfourseven» og «Knights Of CGR», samt melodiske rakkere som «Whirlwind Rodeo», viser hvordan «V» har alt som skal til for å krysse grenser. Tekstene poengterer dessuten en nærmest mytisk selvsikkerhet også på det feltet, og gjør Per til Norges definitive Borten. Bedre start på et år i den klassiske rockens nybrottsland kunne vi ikke håpet på.

Les også: Motorpsycho som bestilt til Øyafestivalen