Nye takter

So What!

Indie var musikken, So What var klubben.

Det er 20 år siden So What! åpnet desember i 1994 i Grensen  i Oslo. Nattklubben var navet for en musikkscene som den gangen gikk under navnet indie. Lørdag er det igjen fest i de samme lokalene, Grensen 9, hvor Jaeger nå holder til.

– Selve begreept indie er utdatert. Vi sluttet å bruke det allerede på slutten av nittitallet. Men en gang var det beskrivende for musikk, ikke nødvendigvis en sjanger, sier Claes Olsen til Dagsavisen.

Olsen var en sentral skikkelse på So What! Og han gikk videre til å starte Øya.

Band og DJ-er

Hva ville Øya vært uten So What!?

Vanskelig å si. Men festivalen hadde nok sett annerledes ut. Det var på So What! jeg høstet erfaringer og knyttet kontakter, sier Olsen.

Klubben hadde band og DJ-er og de var en slags premissleverandør for god smak noen år rundt tusenårsskiftet.

Feiringen lørdag er allerede utsolgt. Det tok bare tolv timer før alle billettene var borte.

– Vi la ut en lukket lenke for å nå dem som faktisk var på So What! den gangen og ikke en gjeng 22-åringer, forklarer Olsen.

40-åringer med barn

For dem som gjerne likevel vil være med på feiringen er det bare å møte opp sånn rundt 23.00. Da slipper de inn en for hver som går ut. Og at noen drar tidlig er ganske så sikkert. 40-åringer med barn som endelig har fått barnevakt og skal på fest som starter allerede 19.00? Det blir ikke nødvendigvis veldig sent for alle.

Olsen og kompani jobbet hardt og har fått fatt i folka som spilte plater den gangen og mange av dem jobbet der. Dermed skulle det bli en fin feiring og fest. Men ifølge arrangøren kommer jo store deler av kvelden til å inneholde: Folk som ikke klarer å huske hverandre lenger. Folk som plutselig får øye på noen de lå med i 1996. Gamle stamgjester som sjelden er ute, og må sendes hjem tidlig. Folk i stadig SMS-kontakt med barnevakt. Alt for mange som ikke har danset siden høsten 2003. Overdreven bestilling av Fernet og White Russian. Og ikke minst; generell ljuging og moro.

Mer fra Dagsavisen