Et fint album av Aloe Blacc.

Snill plate - litt for snill

Savner noe som vekker en opp.

POP

Aloe Blacc

«Lift Your Spirit»

Interscope / Universal

Han hadde en hit, eller slager om du vil, med «I Need a Dollar», gjort kjent gjennom TV-serien «How To make It In America» i 2010. Deretter slo han seg i fjor i hop med svenske Avicii for «Wake Me Up», som også er mer med her i en akustisk versjon. Og etter suksessen med låta, trenger nok egentlig ikke Aloe Blacc å jobbe noe mer. men han er nå engang her med sin debut på et stort plateselskap.

Aloe Blacc har en trivelig stemme og lyden gir inntrykk av å være med litt smuss her og der, selv om musikken her er ganske så snill. Litt sånn retro-soul, noe gospel, elementer av moderne pop, en dæsj disco og velprodusert lyd. Dette er altså ikke neosoul, men glad musikk med blåsere og koring og i det hele tatt er det fullt av god stemning på «Lift Your Spirit».

Her og der får vi litt folkstemning også og da er det ikke lange veien til et leirbål. I spann med Aloe Blaccs melankolske stemme, og akkurat passe dosering av den, blir dette et fint album. Nesten for fint i grunn. Det hadde nemlig vært på sin plass med noe som bryter opp mønsteret her, noe som tar tak i deg og rister litt. Noe som vekker meg opp liksom.