Nye takter

Silvana Imam: Rappens midtstopper

Silvana Imam åpnet Øya med en rett venstre til etablissementet.

5

KONSERT

Silvana Imam

Øya, onsdag

Dette er sommeren da Silvana Imam ser ut til å åpne det meste, og kvitterer med å gjøre hvite tårer svarte. Å være første artist ut på Øyafestivalen i sitt 20. år samler neppe like mange publikummere som da hun åpnet Roskilde tidligere i år, men det var likevel en imponerende stor forsamling som hadde møtt opp i solsteken tidlig ettermiddag for å få siste nytt fra en av den svenske venstresidens argeste forsvarere.

Les portrettet med Silvana Imam:

Og Imam skuffet ikke med sine sedvanlige utfall mot et Sverige som kjører i blinde mot et samfunn der ulikhetene vokser, fattigdommen øker og rasisme og fordommer tyter ut. Imam er rappens midtstopper med tekster som oser av forakt for ensretting og politisk unnasluntring, og hun leverer dem kontant alene på en naken scene, kun henne selv, røykmaskinene, tre kostymeskifter, et par masker og et jublende hengivent publikum som er med på hennes noter enten de handler om kjønn, makt eller Silvana Imam.

Les også: Øya med folk flest

Hun er også en dreven entertainer, og hun flyter på engasjementet og rutinen uten at det går ut over intensiteten. Hun fleiper med at 45 minutter er alt for kort, og neste gang bør hun få det dobbelte for da skal hun virkelig kjøre «hårdt». Og kanskje holdt hun noe tilbake, selv om det fungerer utmerket når får hele sletta til å sette seg ned under den absolutt stående låta «Vikken då» og demonstrerte styrken sin under knyttneven «Imam Cobain» og signaturlåter som «Helig Moder».

Les også: Disse artistene bør du se på Øya

Mer fra Dagsavisen